Gruun Schut in de prijzen

GEMERT – Het Sint Antonius en Sint Sebastiaan Gilde Gemert nam zondag 8 september deel aan de Kringgildefeesten Peelland, georganiseerd door het Sint Hubertusgilde uit Liessel. De Gruun Schut was op een aantal onderdelen succesvol.

Vooral op het gebied van het vendelen gooide het Sint Antonius en Sint Sebastiaan Gilde Gemert hoge ogen. Bij het groepsvendelen voor vijf personen en meer werd de eerste prijs behaald. Die prijs viel ook Piet Brouwers ten deel, in de vaandelklasse zonder acrobatiek. Jeroen Brouwers won in de klasse C de eerste prijs, met promotie naar klasse B. Tweede prijzen waren er voor standaardrijder Marco Opheij in de optocht en voor het standaardrijden op het toernooiveld. Een derde prijs was er in het algemeen klassement (optocht, vaandels). Het Gemertse gilde was dus zeer succesvol. Vooral de prijzen in het vendelen zullen de 75-jarige jubilaris Pieter Penninx, die op deze dag koninklijk werd onderscheiden, goed hebben gedaan. Hij legde in 1963 de grondslag voor veel successen met de oprichting van een vendelgroep en het trainen er van.

Foto's:


0