09 september 2019

Heerlijke zondag voor Gemert

LIENDEN – Gemert heeft zichzelf een heerlijke zondagmiddag bezorgd. De zwartwitten zegevierden met 1-3 uit bij FC Lienden. Thijs van Pol was het goudhaantje aan Gemertse zijde: hij scoorde drie keer.

Dan ben je geneigd om veel van de credits aan de spits te geven, maar Gemert valt al twee weken ook om een andere reden op: de teamspirit, de bereidheid om alles te geven en het gedegen verdedigende werk. Dat levert in twee moeilijke uitwedstrijden vier punten op. Daar was vooraf voor getekend.
In veel opzichten leek het wedstrijdbeeld op dat van vorige week tegen OFC. De tegenstander had vaak de bal, maar ook grote moeite om tot kansen te komen. Verschil met vorige week was dat Gemert dit keer ook aanvallend meer in de melk te brokkelen had. In het eerste half uur waren de uitvallen van Gemert zeker zo dreigend als het continue overwicht van de thuisploeg.
In de achtste minuut kwam Gemert op voorsprong. FC Lienden – tot dan toe dominant – liet zich verrassen door een Gemertse aanval over links. Reva Kreekels werd diepgestuurd en leverde een perfecte voorzet af. Thijs van Pol kopte snoeihard binnen: 0-1.
Die treffer veranderde weinig aan de wedstrijd. FC Lienden speelde in een hoog tempo en probeerde Gemert vast te zetten. Er kwamen kansen. Met name Liendens nummer 21 Zakir was vaak een plaag voor de Gemertse defensie. De grootste kans kreeg hij kort voor rust, maar Bono Barten bleek een goede sta-in-de-weg.
Gemert bereidde zich voor op een zware tweede helft en daar leek het inderdaad op uit te draaien. Guyon Fernandez testte Bono Barten van dichtbij met een kopbal en even later haalde Gemert opgelucht adem toen een Liendense poging via de kruising over ging. Dat ging niet de goede kant op, maar de zwartwitten werden opnieuw geholpen door doelpuntenmachine Van Pol. De spits werd in de 51e minuut in stelling gebracht door Joop Daniëls en verraste de keeper met een snelle punter: 0-2.

Die marge van twee gaf rust. FC Lienden speelde ook in het resterende half uur vooral op de helft van Gemert, maar de defensie van de zwartwitten stond net als vorige week als een huis.
Elke Gemert-supporter realiseerde zich dat een tegentreffer de vlam in de pan zou laten slaan. Maar zo ver kwam het niet. Een kwartier voor tijd ging de onvermoeibare Den Dekker op avontuur op rechts. De voorzet viel stil voor de keeper, die zich vervolgens vergreep aan Kreekels. De scheidsrechter was resoluut en stelde Van Pol in staat om zijn derde van de middag aan te tekenen.
In de slotfase maakte ex-Feyenoorder Guyon Fernandez maakte er nog 1-3 van, maar de Gemertse overwinning kwam niet meer in gevaar.

GEMERT: Barten; Teuben, Westerlaken, Jacobs, Houwers, Leijten, Den Dekker, Habraken, Daniëls (67. Brouwers), Van Pol (90. Van den Broek), Kreekels (88. C. Jansen).

Thijs van Pol was het goudhaantje. (foto: Frans Brzoskowski)

Foto's:


V