09 september 2019

Hippisch Event Boekel

BOEKEL – Afgelopen weekend vond alweer de derde editie van het Hippisch Event Boekel plaats, een dressuur-evenement georganiseerd door de Rutger van Herpenruiters. Het talrijk opgekomen publiek genoot van paardensport op verschillende niveau’s, waar bij alle deelnemers in de klasse B(eginners) tot Z(waar) het plezier er vanaf spatte. Of dat nog niet genoeg was verzorgde Evy van Mensvoort samen met Indy van den Broek tijdens beide dagen een mooie kür op muziek.

De strijd om de Benitons-cup, de wisseltrofee voor de clubkampioen van de Boekels vereniging, was naast de reguliere wedstrijd voor de Rutger van Herpenruiters natuurlijk de kers op de taart. Vooraf werd druk gespeculeerd wie van de opkomende talenten of gevestigde namen met deze prijs aan de haal zou gaan.
Bij de pony’s die op zondag hun opwachting maakten, zaten verschillende kanshebbers. Was het niet Kiki van de Wiel, die recent vriend en vijand verraste door op het NK met haar pony een podiumplaats wist te bemachtigen? Of wat te denken van Indy van den Broek, ondanks haar jeugdige leeftijd een rising star binnen de Rutger van Herpenruiters, die maar liefst met twee pony’s aan de start verscheen. Er moest ook rekening worden gehouden met Jilles Timmers, die een stormachtige opkomst maakt en de verschillende klassen doordendert alsof het niets is. Daarnaast werden de gebruikelijke outsiders niet vergeten, zoals Sharon van der Velden uit Landhorst en Han van Doren, die ook regelmatig in de prijzen vallen. Ondanks het ten opzichte van vorig jaar sterk gegroeide deelnemersveld, wisten de Rutger van Herpenruiters in veel klassen er met een overwinning of ereprijs vandoor te gaan. Zo wist Jelke Meulenmeester in de B-klasse een runner up positie te bemachtigen en stonden Indy van den Broek en Kiki van der Wiel in het L op de hoogste twee treden van het ereschavot. Ook Sharon van der Velden wist weer eens een overwinning voor zich op te eisen. Al deze prachtige successen waren echter niet voldoende om zich voor het komend seizoen clubkampioen te mogen noemen. Een dag eerder had namelijk Evy van Mensvoort bij de paarden met haar Wim een buitengewone score van bijna 70% neergezet. Ze wist daarmee Mellanie Robben juist voor te blijven. Mellanie, die wel de tweede proef won, bleef daarmee steken op een eervolle tweede plaats, juist voor Indy van den Broek.
Ook Maarten Wenting kon de victorie kraaien want zijn zege in de klasse ZZ-licht, leverde hem voldoende promotiepunten op om toe te treden tot de subtop categorie in de paardensport. Ook in de lagere klassen regende het successen voor de Rutger van Herpenruiters, waarbij Sonja Meulepas (eerste proef) en Sylvie Verbeek (tweede proef) in de gecombineerde klasse Z1/Z2 afwisselend de overwinning voor zich opeisten. Zowel Ingrid van Berlo (M) als Nikki Dekkers (B) konden na een solide proef de hoogste trede van het podium betreden. Met een goed gevoel sluiten de Rutger van Herpenruiters deze aflevering van het Hippisch Event dus af. Nu concentreert de vereniging zich op het organiseren van de rommelmarkt, die 27 oktober plaatsvindt.

Jelke Meulenmeester.

Foto's:


0