Inwoner De Mortel aangehouden voor schietpartij Gemert

GEMERT – Een inwoner van De Mortel is maandagochtend aangehouden voor een schietpartij in Gemert. De 20-jarige wordt ervan verdacht op zondag 14 april iemand te hebben beschoten.  Hij meldde zich op 16 september met zijn raadsman op het politiebureau. Dit op verzoek van de recherche.
In de nacht van 13 op 14 april tegen half vier ontstond op het Ridderplein een vechtpartij, waarbij een flink aantal jongeren betrokken waren. “Het ging om een ruzie op een uitgaansavond waarvan de reden vooralsnog onduidelijk is gebleven. Wij kregen de melding van deze vechtpartij, waarbij werd gezegd dat er mogelijk geschoten zou zijn. Van een daadwerkelijk schietincident is echter op dat moment niet gebleken en er werd ook niet meer gevochten. Collega’s spraken diverse getuigen en onderzochten de omgeving op sporen. Behalve enkele bloedsporen, die een geweldsincident deden vermoeden, was er verder geen concrete aanwijzing dat er was geschoten”, schrijft politie Gemert-Bakel en Laarbeek op Facebook. Pas enkele dagen later meldde zich een 21-jarige man uit Boekel, die verklaarde dat hij bij de vechtpartij was neergeschoten. Hij bleek in zijn onderlichaam te zijn geraakt. Pas uren na het incident was hij naar een ziekenhuis gegaan omdat hij zich, ondanks de pijn, niet realiseerde dat hij door een echte kogel was geraakt.
Doodslag

Met de informatie over het incident dat al door de recherche was verzameld en de aangifte van het slachtoffer gingen rechercheurs verder aan de slag met het onderzoek. Daaruit bleek dat de maandag aangehouden verdachte zeer waarschijnlijk degene is geweest die geschoten heeft. Al in een eerder stadium van het onderzoek werd bij de man huiszoeking gedaan en werd getracht hem aan te houden. Hij bleek echter in het buitenland te verblijven. Hij werd daarom ontboden op het Helmondse politiebureau, waar hij zich maandag meldde. In zijn woning werd niets bijzonders aangetroffen. Het wapen is vooralsnog niet gevonden. De man zit vast en wordt gehoord. Hij wordt verdacht van poging doodslag. (Foto: 112nieuwsonline.nl).