23 september 2019

Jeugdtheater Carrousel in de laatste voorbereidingen voor Spinder

GEMERT – Midden in de Kinderboekenweek speelt Jeugdtheater Carrousel de fantasierijke en spannende familievoorstelling Spinder (8+), gebaseerd op het bekroonde kinderboek van Simon van der Geest. Nog twee weken te gaan, totdat het bekroonde verhaal op zaterdag 5 oktober in première gaat. Anouk van Dijk, Bas Vos en Kees van Schijndel vertellen over de voorstelling en voorbereidingen.

Bas Vos, één van de spelers: “We kenden onze teksten al voor de zomer, deze weken werken we echt nog aan details. En het wordt gaaf! Ik heb zoiets nog nooit eerder gezien.” Dat is volgens regisseur Anouk van Dijk toe te schrijven aan de bijzondere spelvorm: “Het effect van de techniek waarmee we Spinder spelen is niet alleen dat het publiek zich heel betrokken voelt, maar ook dat de spelers de hele tijd allemaal op het podium staan.” De ultieme vorm van samenwerking, volgens Anouk. “En het levert ook nog eens een mooi beeld op!”, voegt ze eraan toe. Bas: “Ik word als speler ook helemaal in het verhaal gezogen, juist doordat we naar elkaar kunnen kijken. Normaal sta je in de coulissen te wachten tot je weer op mag, maar hier ben je er de hele tijd bij.”
De wisselwerking tussen spelers en regisseur, maar ook tussen artistiek team en bestuur, tussen theatergroep en publiek… Dát is waar het in het theater om draait, die chemie. Kees van Schijndel, al 27 jaar lid van de Gemertse jeugdtheatergroep, voegt toe: “Het is telkens weer een proces wat je samen maakt. Of jouw taak nou groot of klein is: alles is belangrijk. Je ziet nu vlak voor het einde van de voorbereidingen, dat alles bij elkaar komt. En alles klopt!”

Ben je nieuwsgierig geworden naar Spinder? Laat je verrassen door deze fantasierijke familievoorstelling (vanaf 8 jaar) en kom op 5, 6, 11, 12 of 13 oktober naar Cultuurhuis De Eendracht in Gemert. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.eendracht-gemert.nl.

Anouk van Dijk (regisseur) en spelers tijdens de repetitie .

Foto's:


0