Luc Scheepers naar zwaarbevochten podium

GEMERT – Luc Scheepers heeft in Eindhoven een prima raceweekend achter de rug. Na een tweede positie in de kwalificatie en een tweede positie in de pre-finale eindigde de Gemertse karter met een derde plaats in de finale op het podium.

Na een fantastische week in Le Mans (F), waar Luc Scheepers karte tussen de wereldtop, was het tijd voor een NK race vlak bij huis. Op het circuit De Landsard in Eindhoven was het prima weer met veel zon en aangename temperaturen. Dit compacte circuit van ruim een kilometer staat bekend als erg stoffig waar moeilijk is in te halen. Op vrijdag was Scheepers blij dat hij met oude banden sneller was dan wanneer dan ook. De afstelling zag er prima uit en hij zag dat zijn kart prima op het stoffige en bochtige circuit lag.
De zaterdag kon Scheepers het tempo prima vol houden, maar zag het team de naaste concurrentie dichtbij komen qua rondetijden. Op zondagochtend werd de kwalificatie verreden, bij nog steeds heerlijk weer. Luc kon de tweede tijd rijden, op 0,2 seconde van de nummer één, die tevens zijn naaste concurrente is in de race om een ticket naar de Grand Finals in Italië.
De pre-finale verliep in eerste instantie niet zoals gewenst. Na de eerste bocht lag Scheepers vijfde. Hard vechten resulteerde erin dat hij met enkele mooie inhaalacties naar P2 terug kon, met de concurrente terug naar de vierde positie. Maar tijdens de finale, wederom in het stof, viel hij in de eerste bocht opnieuw terug naar de vijfde plek. Vervolgens vocht hij zich terug naar de derde plek in bocht 2. Tijdens de start reed Luc echter met twee wielen buiten de corridor, wat 3 seconden straf opleverde. Intussen wist de naaste concurrente Luc voorbij te gaan, en ook nog naar de eerste plek te rijden. Luc reed daar met veruit de snelste rondetijd vlak erachter. Met ruim 3 seconden voorsprong op de nummer vier was de podiumplek veiliggesteld. (foto: Hans van Zeeland)

Foto's:


0