Marian Mudder in Het Literair Café van 19 september

GEMERT – Marian Mudder (Rotterdam 1958) is schrijfster, actrice en personal coach. Zij studeerde een jaar psychologie, waarna ze de Toneelafdeling van het Conservatorium in Antwerpen volgde. Op donderdag 19 september is ze te gast in Het Literair Café in Gemert.

Marian Mudder brak door bij het grote publiek met de rol van Nathalie Tellegen in ‘Vrouwenvleugel’. Een andere rol die haar op televisie faam bezorgde, was die van Vera Prins in de serie ‘Baantjer’. Daarnaast heeft ze in talloze televisie producties gespeeld waaronder ‘Westenwind’, ‘IC’, ‘Voetbalvrouwen’, ‘Verborgen gebreken’ en ‘Flikken Maastricht’. De afgelopen jaren heeft ze zich naast het acteren ontwikkeld tot schrijfster en personal coach. Haar levenslange liefde voor schrijven en haar belangstelling voor psychologie hebben haar aangezet tot het schrijven van romans waarin relaties centraal staan. Haar werk kenmerkt zich door haar feilloze gevoel voor pijnlijke situaties, haar fascinatie voor het menselijk onvermogen en haar grote gevoel voor humor. Tot nu toe heeft ze drie romans op naar naam staan, ‘Geluksblind’, ‘De perfecte minnares’, ‘Volgende keer bij ons’ en de thriller ‘Opium’. In ‘De perfecte minnares’ staan liefde, seks, koken en verkeerde mannen centraal. Het is een vilein, scherp en humoristisch portret van een vrouw die van mannen houdt zoals ze van koken houdt: gepassioneerd, gulzig maar vooral perfectionistisch.. Ze is verslaafd aan koffie, boter, oesters, champagne, seks en liefde. Onbewust kiest Eva altijd de verkeerde mannen uit. In een poging zich van het verleden te bevrijden, zal ze wraak nemen op de enige man voor wie ze nooit heeft gekookt. Is dat het antwoord op haar foutemannensyndroom?
Jarenlang combineerde Marian Mudder een glanzende carrière als actrice met een tobberig privéleven. Zij toont die achterkant van het succes met haar uitstekend geschreven, openhartige boek ‘Sofasessies’. Hierin doet ze uit de doeken hoe ze, gekweld door angsten en depressies, decennialang een reis langs hulpverlenend Nederland heeft gemaakt. Van reguliere psychotherapie tot diep in het alternatieve circuit, waarin ze exotische therapievormen als primal scream en avatar volgde. Beter werd ze er niet van. Gefrustreerder wel. Vandaar de subtitel: ‘hoe therapie mij niet heeft geholpen en vooral waarom niet’. De boodschap is helder: mensen, trap er niet in, het helpt allemaal niets. “Maar wat mij uiteindelijk echt heeft geholpen is dat ik heb geleerd mijn eigen gedachten niet te geloven. Ik hoorde mezelf maar zeggen dat ik alles verprutst had. Op een dag dacht ik: ik neem een sabbatical van mijn hoofd.” Marian Mudder brengt Sofasessies ook als solovoorstelling in het theater
Het Literair Café begint op donderdag 19 september om 20.00 uur in De Eendracht, Sint Annastraat 60 in Gemert. Iedereen is van harte welkom. In de voorverkoop kosten losse kaartjes € 9,00. Ze zijn online verkrijgbaar op https://delagebeemden.op-shop.nl/. Op de avond zelf zijn de kaartjes te koop voor € 10,00, aan de kassa bij De Eendracht (indien er nog kaartjes beschikbaar zijn). Jongeren tot 18 jaar betalen € 2,50 (aan de kassa).

Foto's:


0