Ongelovige Thomas komt naar Gemert

GEMERT-BAKEL – In de week van 20 tot en met 29 september vindt de Boekenweek voor Jongeren plaats. Bibliotheek De Lage Beemden laat jongeren in deze week op een toegankelijke manier in aanraking komen met taal en poëzie tijdens een rapavond. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de jongerenwerkers van Gemert.

Op woensdag 25 september geeft rapper Thomas van Vliet, ook wel bekend als Ongelovige Thomas, een workshop rappen voor jongeren van 15 tot 18 jaar in Bibliotheek Gemert. Het is een interactieve workshop waarin Thomas vertelt wat een rap is, hoe deze tot stand komt, hoe je een rap maakt en waar deze aan dient te voldoen. Ritme en poëzie zijn daarbij van groot belang. Na deze uitleg gaan de jongeren zelf aan de slag. Onder begeleiding van Thomas wordt in groepjes of individueel een rap gemaakt.
De workshop is van 19.00 tot 21.00 uur, met een eventuele uitloop naar 21.30 uur. De inloop is vanaf 18.30 uur. Deelnemen kost € 2,50 voor Bibliotheekleden en € 3,50 voor niet-leden. Dit is inclusief een consumptie voor frisdrank én een exemplaar van 3PAK. 3PAK is een bundel met drie korte verhalen van de drie topauteurs Karin Amatmoekrim, Joost Klein en Margje Woodrow. De geschenkbundel is speciaal geschreven voor deze Boekenweek. Kaarten zijn te koop via www.bibliotheeklagebeemden.nl.

Foto's:


0