12 september 2019

SoundSquad klaar voor de start

GEMERT – Bijna is het zo ver. De 40 jongeren van Soundsquad geven in ’t Ridderhof een gave muzikale show. Soundsquad is een projectorkest voor jongeren tussen de 11 en 25 jaar uit Gemert en omstreken. De jonge muzikanten en vocalisten hebben keihard gerepeteerd om er een muzikaal spektakel van te maken. En dat was hard werken.

Een dynamische show met muziek, dans, licht en geluid. De muzikaliteit en het enthousiasme zijn onmiskenbaar aanwezig. Daar zorgen de jongeren van Soundsquad volgend weekend tijdens de twee shows in ’t Ridderhof wel voor. Met die nieuwe locatie verwachten de jongeren een intiemere sfeer: ,,Een huiskamerconcert in het groot”, beschrijft Sander Neilen (24, zang).

Met een gevarieerd repertoire – van lichte muziek, klassiek en rock tot filmmuziek, jazz, symfonisch en elektronisch- betreedt Soundsquad het podium. ,,Je hoeft niet per se jong of oud te zijn om te komen luisteren. Het is voor iedereen. Er is veel variatie in bijvoorbeeld de leeftijd van nummers en de soort liedjes”, legt Joris Veenhof (18 jaar, trompettist) uit.

En met de versterking van de harp dit jaar is Soundsquad echt van alle markten thuis. Voor de eerste keer speelt Hanna van Nistelrooij (18 jaar, harpiste) mee met het jongerenorkest. ,,De harp is een bijzonder instrument met een bijzonder geluid.” Ze speelt een solostuk, duet en een aantal nummers met het orkest. ,,Een harp zie je niet vaak en zeker niet hier in de regio”, vervolgt ze. Een unieke kans dus om volgend weekend tijdens de Soundsquadshows van de harpklanken te genieten!

Maar zo’n grote muzikale show neerzetten, gaat niet vanzelf. Het is flink repeteren voor de jonge muzikanten en vocalisten. ,,We moeten er in korte tijd hard werken om er iets moois van te maken. Maar het gaat uiteindelijk goed komen”, verzekert Joris Veenhof. Eén ding is zeker: al dat harde werk vertaalt zich in een spetterend resultaat tijdens de shows. ,,Je kunt zien dat we ervoor gewerkt hebben en dat iedereen enthousiast is”, zegt Sterre Godding (16 jaar, zang). Wilt u het spetterende resultaat beluisteren en bewonderen? Kom dan naar een van de Soundsquadshows!

SoundSquadShow. Vrijdag 20 september & zaterdag 21 september |20.00 uur. Ticketprijs € 10,00 staanplaats, € 15,00 zitplaats. Info & tickets via soundswquadgemert.nl. SoundSquad wordt ondersteund door Excelsior Gemert i.s.m. KunstLokaal. Enthousiastelingen hoeven echter niet ingeschreven te zijn als lid of cursist om deel te nemen aan dit project. SoundSquad is een zelfstandig initiatief en tijdelijk van aard.

Foto's:


0