Volkswagen verrast met T-Roc Cabrio

Bij een onthulling op 1 april had je gedacht aan een grap, maar in dit geval is het menens: Volkswagen zoekt een nieuwe niche op met de T-Roc Cabrio, een open crossover voor vier personen.

Wanneer je de gangen van het merk nagaat, blijkt deze ontwikkeling zo vreemd nog niet. Rijden met het dak eraf kon tot voor kort alleen nog met de inmiddels uit productie genomen Beetle, nadat drie jaar geleden de Golf met softtop al van het toneel verdween. Bij gebrek aan succes zien beide geen enkele opvolger tegemoet en om de klanten toch de beleving van haren in de wind te bieden, besloot Volkswagen te variëren op het thema van een SUV-achtige. Land Rover deed hetzelfde al eerder met de Range Rover Evoque en Nissan met de hier niet geleverde Murano, dus begint het idee al te wennen. Met zijn rechte taillelijn leent de T-Roc zich eigenlijk verrassend goed voor een transformatie tot cabriolet, dat erkennen we direct. Het dak laat zich in negen seconden elektrisch openen, al dan niet via de sleutel en onderweg tot maximaal 30 km/h.

Volkswagen richt zich met de T-Roc Cabrio volledig op de particuliere markt en beperkt zich daarom tot benzinemotoren, te weten een 1.0 TSI met 115 pk en een 1.5 TSI 150 pk, met een zeventraps DSG als alternatief voor de standaard handgeschakelde zesbak. Alle veiligheidsopties en infotainmentmogelijkheden, inclusief een Digital Cockpit, adopteert de open variant van zijn gesloten broer. Hij krijgt zijn eigen versie van het BeatsAudio-hifisysteem, 400 watt sterk en afgestemd op zowel open als gesloten rijden. Kopers krijgen de keuze uit de Style en de sportiever aangeklede R-Line, welke laatste zich onder andere kenmerkt door kuipstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen, een scherper afgestemd onderstel en progressieve besturing. Nadere specificaties en prijzen maakt Volkswagen bekend in de aanloop naar de introductie.

Foto's:


0