Anja: ‘Voilà! Ons nieuwe huis staat’

GEMERT – Aan de President Verhofstadtstraat in Gemert wordt een aantal woningen CO2 neutraal gemaakt. Bewoonster Anja Raaijmakers-Donkers vertelt over haar ervaringen.

Valt enorm mee

Het loopt hier perfect, vertelt Anja vrolijk. “Ik had een hoop rommel en overlast verwacht na alle verhalen, maar dat valt reuze mee. Hooguit een halve emmer rommel met boren, maar dat was het dan ook. Alles loopt op rolletjes. De planning en organisatie zijn top! Als we niet tevreden zouden zijn, dan zouden we het ook zeggen. Alles wordt heel snel en netjes huis voor huis gedaan. Deze week zijn de gevels en het dak geplaatst. Dat was zo leuk! De voor- en achterkant worden kant-en-klaar tegen de muur geplaatst. Vervolgens klapt het dak uit en voilà! Het nieuwe huis staat. Mijn dochter heeft alles gefilmd. Ik was overigens wel blij dat het niet regende toen het dak eraf ging. En het aftimmeren is inmiddels ook klaar. Het is supermooi geworden. Nu kunnen wij aan de slag om het huis aan de binnenkant weer helemaal naar onze zin te maken.”

Fijne buurt

Anja: “We hebben zo’n fijne buurt. Het gaat allemaal heel gemoedelijk en we lopen continu in en uit bij elkaar. Toen de gevels en het dak bij de buurvrouw werden geplaatst, kwam ze bij ons op de koffie. En toen wij aan de beurt waren, mochten we bij haar bivakkeren. Super dat dat zo kan toch?! En met die werkmannen lachen we wat af. Ze hebben duidelijk veel lol in hun werk. En ze werken heel netjes. Ze hebben zelfs de stofzuiger bij zich en zuigen alle rommel direct weg als ze bijvoorbeeld moeten boren. Mijn man heeft in de bouw gewerkt en hij vindt het heel interessant allemaal. Het liefst zou hij de hele dag meehelpen, maar dat gaat niet.” Die moet straks wel even afkicken als ze weg zijn, zegt Anja lachend. “Dan is het toch weer een stuk stiller in en om het huis.

Pak niet alles in

Mijn man moet misschien afkicken, maar ik ook, grapt Anja. “Alleen dan van de koffie! Ik heb nog nooit zoveel tijd gehad en zoveel koffie gedronken! Normaal ben ik druk bezig met mijn hobby’s, maar dat gaat nu niet omdat ik alles heb ingepakt. Dat heb ik trouwens zo grondig gedaan dat ik af en toe spullen nodig heb waar ik niet bij kan. Zo wilde ik onlangs mijn fototoestel pakken omdat we naar de dierentuin gingen.” Helaas! Die zat ook in de ingepakte kast. Dat is trouwens nog wel een tip voor andere mensen. Leg eerst alles apart wat je nodig hebt en pak dan pas je spullen in.”

Foto's:


0