Annelieke Merx zingt op Slachtdag

GEMERT/ERP – Traditioneel werd vroeger in de maand november, de slachtmaand, het huisvarken geslacht dat met veel zorg was vetgemest. Dan ging de slager aan het werk. Het hele varken werd gebruikt. De slager maakte worst, bloedworst, balkenbrij en zult. Ook ribkes, ham en spek werden geconserveerd. Zo hadden de mensen een voorraad om de winter door te komen.

Naast het zien van het ‘vèreke op de leer’ zijn er verschillende activiteiten op de jaarlijkse Slachtdag in het Boerenbondsmuseum in Gemert. Het is een heel bijzonder evenement dat in Nederland zeldzaam is en daarom druk wordt bezocht. Het is al vele jaren traditie dat Annelieke Merx zingt tijdens deze jaarlijkse slachtdag. Dat doet ze ook nu weer en wel op zondag 10 november. Het optreden vindt plaats tussen 11.00 en 17.00 uur.
Zij zingt die middag Brabants en andere gezellige liedjes. Haar repertoire is zeer divers en velen herinneren nog haar jaarlijks succesvol optreden tijdens deze slachtdag. De liedjes van haar cd Zoete Inval gaan over de gastvrijheid, over verwondering, vrolijkheid en spontaniteit, kortom over de traditionele gezelligheid van vroeger. Met haar prachtige stem weet zij op een bijzonder wijze het publiek te boeien en een gezellige muzikale sfeer te creëren. De titelsong ‘Zoete Inval’ is te beluisteren en te zien op de nieuwe website van Annelieke: www.anneliekemerx.nl.

Foto's:


0