Avond mantelzorgers Boerdonk

BOERDONK – Stichting Zorg om het Dorp Boerdonk wil graag aandacht geven aan alle mantelzorgers in Boerdonk. Op vrijdag 15 november zijn zij vanaf 19.30 uur welkom in Den Hazenpot voor een optreden van de band Op zoek naar Johan, die voor een muzikale invulling zal zorgen met liedjes in dialect.

Er is geen definitie voor mantelzorger die alle lading dekt. De een biedt zorg aan zijn of haar partner, de ander aan een kind, een derde aan zijn of haar ouder(s) en weer een ander helpt als mantelzorger een buurtgenoot, een ander familielid of een goede vriend(in). De mantelzorger kan extra dingen doen, heeft meer tijd voor een praatje, aandacht voor de betrokkene. Het is wel duidelijk dat deze mantelzorg niet vrijblijvend is. Degene die de hulp krijgt rekent daar op en kan ook niet meer zonder de ander. Een alternatief is er eigenlijk niet of het betekent in veel voorkomende gevallen beperkt worden in doen en laten of zelfs verhuizing. Mantelzorg verlenen is dan ook beduidend veel meer dan de normale zorg voor huisgenoten, ouders of derden. Stichting Zorg om het Dorp wil in samenwerking met de gemeente Meierijstad haar waardering graag uiten door alle Boerdonkse mantelzorgers uit te nodigen voor deze gezellige bijeenkomst. Een van de bandleden van Op zoek naar Johan is Ad van Overdijk, bestuurslid van Zorg om het Dorp. Alle mantelzorgers van Boerdonk zijn van harte welkom op deze gratis avond. Aanmelden kan via een mail aan zorgomhetdorpboerdonk@gmail.com of bij een van de bestuursleden van Zorg om het Dorp.

Foto's:


0