Drie kampioenen Talent BMX Team

HANDEL – Het BMX afdelingskampioenschap Zuid is een competitie die uit acht wedstrijden bestaat. Zeven wedstrijden tellen mee en men moet aan minimaal zeven (vanaf 13 jaar) of vier (tot en met 12 jaar) wedstrijden hebben deelgenomen om in aanmerking te komen voor een eindprijs. Met de achtste wedstrijd in Valkenswaard werd het fietscrossseizoen 2019 afgesloten.

Het Talent BMX Team uit Handel heeft het voortreffelijk gedaan in de strijd om het Clubkampioenschap Zuid. Van 22 deelnemende verenigingen eindigde het team op een hele mooie tweede plaats. GDe beste drie clubs kwamen in aanmerking voor een prijs en vol trots kon het Talent BMX Team onder het oog van vele supporters en toeschouwers de trofee in ontvangst nemen. Ook individueel werd er fantastisch gepresteerd in deze competitie. Maar liefst drie deelnemers van het team wisten het kampioenschap te veroveren in deze Afdeling Zuid Competitie. De kampioenen in hun eigen klasse werden Sam Meijer uit Boekel in de klasse Boys 8 jaar, Jur van Brussel uit Handel in de klasse Boys 9 jaar en Sven Pennings uit Veghel in de klasse Boys 10 jaar. Sven won bij acht deelnames ook acht keer de A-finale zonder in de kwalificerende voorrondes ook maar een puntje te verliezen. Jur was zes keer eerste en twee keer tweede en Sam won ook zes keer, werd een keer tweede en een keer derde. Een prachtige prestatie van deze drie crossers die in juli van dit jaar ook al gehuldigd konden worden als kampioenen van Nederland.
In Valkenswaard werd ook in de achtste competitiewedstrijd goed gereden door Matthew van Dam uit Eerde in de klasse Men 17+. Matthew won de A-finale en hoefde slechts twee punten toe te geven in de voorafgaande manches. Verder plaatsten Finn van Brussel uit Handel (Boys 12 jaar) en Ralf van den Broek uit Boekel (Men 17+) zich voor de B-finale waarin zij respectievelijk tweede en eerste werden.
Naast de wedstrijden om het afdelingskampioenschap vinden er ook nog wedstrijden plaats in de Open Klassen. Deze combinatie van twee leeftijdsklassen met Boys en Girls worden op dagleeftijd verreden. Jur van Brussel werd zondag heel keurig tweede in de klasse 8/9 jaar en bereikte daarmee dus een podiumplaats. Sam Meijer werd in deze klasse vierde. Sven Pennings, uitkomend bij de 10/11 jarige reikte tot de vijfde plek terwijl Finn van Brussel (12/13 jaar) en Matthew van Dam (16 jaar en ouder) in hun klasse op een zesde plaats beslag wisten te leggen.

Eindstand Talent BMX Team-leden in de BMX Zuid Competitie 2019: 1e plaats Sam Meijer Boekel Boys 8 jaar; 1e plaats Jur van Brussel Handel Boys 9 jaar; 1e plaats Sven Pennings Veghel Boys 10 jaar; 6e plaats Finn van Brussel Handel Boys 12 jaar Foto: Voorste rij, vlnr.: Jur van Brussel en Sam Meijer; middelste rij: Sven Pennings, Finn van Brussel en Guus van den Eijnden; achterste rij: Matthew van Dam, Pieter van Lankveld, Harm van Brussel, Ralf van den Broek en Johan van der Velden

Foto's:


0