Gelijkspel Handel na boeiend duel

HANDEL – Het was een enorm regenachtige en gure zondagmiddag, maar het voetbalniveau van FC Schadewijk en Handel gaf het onderlinge duel veel vermaak en kijkplezier.

Na zes minuten was de eerste kansrijke aanval voor Handel over rechts, maar dit leidde niet tot echt gevaar. Direct daarna wist Schadewijk door snel combinatievoetbal wel tot een gevaarlijke aanval te komen, maar de afronding was niet scherp genoeg. In de veertiende minuut wist Guus Fonken Teun Graat te bereiken, die vervolgens een goede voorzet afleverde. De goed gepositioneerde Rob Manders weet met dit soort voorzetten wel raad, en schoof knap de 0-1 tegen de touwen. In de 25ste minuut kreeg een Schadewijk-speler terecht de eerste gele kaart. Uit de hieruit voortvloeiende vrije trap probeerde Geert van den Bosch te scoren maar hij slaagde hierin niet. Handel was voetballend sterker, en wist in de 44ste minuut Teun Graat in de spitspositie goed aan te spelen. In de loop omspeelde deze knap de Schadewijk-keeper maar in een situatie waar iedereen de goal voor Graat al telde, wist de Schadewijk verdediger met een ‘alles of niets’-sliding deze goal te voorkomen. In de blessuretijd van de eerste helft wist Schadewijk vanuit een vrije trap de bal hoog in het Handel keepersgebied te brengen. Uit een scrimmage die voor het Handel doel ontstond viel ongelukkig de gelijkmaker (1-1). Direct daarna kreeg Handel de laatste vrije trap van de eerste helft. De hoge bal werd door de ver boven de rest uitkomende Rob Manders enorm knap binnengekopt, en Handel kon met een 1-2 voorsprong aan de rust beginnen.
Schadewijk begon fel aan de tweede helft. In de twaalfde minuut stond Handel links vrij hoog gepositioneerd. Een lange bal op de linksbuiten van Schadewijk ging over Jan van Grinsven heen en ook Peter van den Bosch kon niet corrigerend genoeg optreden, waardoor Schadewijk tot een goed schot kon komen. In de lange hoek werd Handel-keeper Niels van Hooff verschalkt (2-2). Na twintig minuten ontstond ook voor het Schadewijk-doel een scrimmage. Handel wist tot drie keer toe de bal gevaarlijk te raken, maar telkens voorkwamen lat of Schadewijk-spelers een doelpunt. Schadewijk voerde de druk op, maar daardoor ontstonden ook voor Handel meer kansen. Helaas drukte de Schadewijk-grensrechter een stempel op de wedstrijd. Tot ontsteltenis van de Handelse supporters besliste de scheidsrechter om niet mee te gaan in het buitenspeladvies van de Handelse grensrechter. Hij liet de aanval van Schadewijk doorgaan, die knap wordt afgerond. Nu keek Handel met nog maar een paar minuten te gaan ineens onverdiend tegen een 3-2 achterstand aan. Handel rechte de rug, en wist in de laatste minuten uit een vrije trap van Geert van den Bosch toch nog terecht de gelijkmaker (3-3) te produceren. Al met al was het een voetballend goede wedstrijd die voor de meegereisde supporters ondanks het enorm slechte weer vermakelijk was om naar te kijken. Volgende week volgt voor Handel de derby uit tegen Boekel Sport.

Foto's:


S