Grote kleine helden tijdens vierde Fun Run Gemert

GEMERT – Geen modderfiguur slaan? Dat was bijna onmogelijk bij de vierde Fun Run in Gemert. Deelnemers aan de zaterdagse Team Challenge kregen dit jaar een kilometer meer slijk-je-rijk voor de kiezen.

De dappersten onder de blubberbanjeraars waren de 800 grote, kleine helden van de Family Run, die op de koudste 6 oktober ooit gemeten een episch gevecht met de weergoden aangingen.

Zwaarbevochten overwinningen smaken het zoetst. Als je bibberend in je doorweekte shirtje, de smurrie van je gezicht vegend op een droge handdoek van mama wacht heb je daar even geen boodschap aan. Snel in de jacuzzi en daarna een hete douche. In je schone kloffie, aan de ranja met snack en een zakje chips ziet er de wereld er heel wat vrolijker uit.

Want de fun daar draait het toch vooral om bij Brabants’ ludiekste obstakelrace. Carnaval in de wei was dit jaar het thema en dat inspireerde teams om als superhelden, badeendjes, of Flodder in de Modder van start te gaan. Solisten hadden het extra zwaar dit jaar, want goed samenspel –elkaar helpen- was nodig om de hordes te kunnen nemen.

Dat het een historische editie zou worden stond op voorhand al vast, want het kasteel van Gemert was voor het eerst (en hopelijk niet voor het laatst) in de route van de Team Challenge opgenomen. Met zoveel enthousiasme en de support van deelnemers, sponsors en vrijwilligers kan de Fun Run Gemert geschiedenis blijven schrijven

Fun Run Gemert. Snelste tijd: Gullie liever dan ons. Winnaar Fun Factor Award (wisseltrofee): Gisteren ging ‘t bitter (a.k.a. Flodder in de modder). 2e prijs originaliteit: Slijk is the new black, 3e prijs originaliteit: Appies Family. Poedel prijs (gratis deelname 2020): FC Knudde.

Hoofdfoto: Deelnemers aan de Family Run (Foto: Danny van Schijndel). Overige foto’s: Danny van Schijndel, Marcel Bosmans en Greet Smits.

Foto's:


dddddddddeeeeeeeeeeeeffffffffffffffffffffGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGsssssssssssssssssssssssssss19ssssssskssssssssssssssssssssssssssssssskssssssksssssssssssksssssskkkkkkkIIIII444444444444444444___k0