Herfstswing en Vinylclub in De Bunker

GEMERT – Zaterdagavond vindt in De Bunker in Gemert de traditionele Herfstswing plaats. Het muzikale weekend begint al op onderdag als John Blek een Tuney-concert geeft. Als tussendoortje komt op vrijdag de Vinylclub bij elkaar.

John Blek staat voor bloedmooie zang, breekbare liedjes, uitstekend finger pickingspel en poëtische teksten. Naast de muziek met zijn band John Blek & The Rats, brak de Ier in 2017 ook door met zijn folky solowerk dankzij het album Catharsis Vol. 1. Eerder dat jaar werd hij getroffen door een mysterieuze ziekte, die alle energie uit zijn lange lichaam zoog. De songs die hij in het ziekenhuis schreef, vormden de grondlaag van de plaat waarvan de songs chronologisch zijn traject overlopen. De single Salt in the Water was genomineerd voor ‘Song of the Year’ op de International Folk Music Awards 2018 van Folk Alliance Internation in Kansas City. Op 1 februari 2019 kwam opvolger Thistle & Thorn uit. Het bevat talrijke samenwerkingen met de oude muzikale partners Brian Casey en Davie Ryan, maar ook met Joan Shelley en folkgitarist Nathan Salsburg.
Het is donderdag 24 oktober showtime vanaf 21.30 uur. Een rondgaande fooienpot geldt als entree, met een minimaal gevraagde inleg van € 3,50.
Dat de vinylhype geen einde kent mag inmiddels wel duidelijk zijn. Maandelijk wordt dit prachtige format tijdens de Vinylclub in De Bunker gevierd. Gast-dj’s nemen het publiek mee op een muzikale reis door hun platencollectie. Bezoekers mogen ook eigen platen meebrengen. De Bunker gaat vrijdag om 20.00 uur en de entree is gratis.
Zo oud als De Bunker is is ook de traditie van de Herfstswing; met een bokbiertje in de hand dansen in een heerlijk herfstdecor. De Herfstswing op zaterdag 26 oktober begint om 20.00 uur en de entree is gratis.

Verwacht

31 oktober: Chris & Sophie Mathews (UK); 7 november: Jeroen Kant; 23 november: Iron Maiden Tribute (Dr Rock); 14 december: Dirty Denims; 21 december: De Gemertse Popquiz; 18 januari: Def Americans

Foto's:


0