Huiveren op de Noordpool

GEMERT – Regisseur Joe Penna is als Braziliaan gewend aan tropische temperaturen, maar voor zijn vorig jaar uitgebrachte debuutfilm Arctic zocht hij het koudste gebied op aarde op: de Noordpool.

De film opent met het beeld van hoofdrolspeler Overgard (een fenomenale rol van acteur Mads Mikkelsen), die druk bezig is met sneeuw ruimen. Via de zwarte ondergrond probeert hij een S.O.S.- teken uit te graven. Hij is de enige overlevende van een vliegtuigongeluk en zit al enige tijd gevangen in de witte koude wereld. Zijn redding lijkt nabij als hij wordt ontdekt door een helikopter. Door een tragisch ongeluk stort het toestel echter neer en er rest Overgard een dode piloot en een zwaargewonde vrouw. Alsof hij al niet genoeg problemen heeft om zelf het hoofd boven water te houden, voelt hij zich nu ook verplicht om voor de vrouw te zorgen. En veel tijd heeft hij niet, want de vrouw is door de extreme omstandigheden en gebrek aan medische hulp in levensgevaar. De man besluit om samen met de vrouw op pad te gaan op zoek naar hulp; Een overlevingstocht op leven en dood.
De film wordt op vrijdag 1 november vertoond bij café Dientje, Kerkstraat 9 in Gemert. Aanvang is 20.30 uur en de entree bedraagt € 5,50. Studenten betalen half geld.

Mads Mikkelsen in Arctic

Foto's:


0