Nieuwe talenten tijdens workshop Rappen

GEMERT-BAKEL – In de Boekenweek voor jongeren organiseerden Bibliotheek De Lage Beemden en de jongerenwerkers van LEV Gemert een workshop rappen voor jongeren in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. De workshop, verzorgd door rapper Thomas van Vliet, ook wel Ongelovige Thomas, vond woensdagavond 25 september plaats in Bibliotheek Gemert.

Achter in de Young Adults hoek, tussen de tien genomineerde jongerenboeken, had Thomas zijn speaker en apparatuur geïnstalleerd. Eén van de genomineerde boeken was inspiratiebron voor een rap; ‘67secondes’, geschreven in vrije versvorm, van de Amerikaanse auteur Jason Reynolds.
Zes enthousiaste jongens en meiden waren naar de Bibliotheek gekomen. Thomas vertelde over zijn achtergrond, over het begin van zijn rap-carrière en de verschillende stijlen. Hij betrok de jongeren volop bij zijn verhaal en er was een goede sfeer. Stap voor stap leerde Thomas hoe je een rap opzet. De jongeren bedachten zelf het onderwerp en de beat waarop de zelfgeschreven rap werd ingesproken. De fijne setting zorgde voor mooie teksten en gevoelens op papier. De teksten werden ingesproken op de beat en zo werden ieders eigen rap én nieuwe talenten geboren. De jonge talenten lieten zich zien en horen. Het was een mooie avond.

Iedereen die ook raptalent heeft of wil leren rappen kan contact opnemen met het jongerenwerk om zijn of haar skills te laten zien in een echte muziekstudio. Er kan gebeld worden naar Vic van Dijck (0640781743) of Jonathan van Hout (0681531595).

Foto's:


0