18 oktober 2019

Programmeren voor echte codekrakers

GEMERT-BAKEL/LAARBEEK – Kinderen die van onderzoeken en ontdekken houden, van games ontwerpen of aansturen, van robots laten rijden door zelf een route te programmeren. Voor hen zijn de vier workshops ‘Programmeren’ in het TechLab van Bibliotheek De Lage Beemden bedoeld.

De Lage Beemden roept kinderen van 8 tot en met 14 jaar op om mee te gaan op de expeditie ‘Programmeren’ van het TechLab. Tijdens vier wekelijkse bijeenkomsten gaan ze samen met mede expeditieleden aan de slag. Ze leren wat programmeren nou eigenlijk is. Ze gaan aan de slag met verschillende programmeertalen, zoals Scratch en Python. Ze bouwen en programmeren met LEGO WeDo. Ze programmeren de robot Dash. En ze gaan een echte programmeerwedstrijd aan tegen hun mede expeditieleden. In het TechLab vinden ze alle materialen en de begeleiding om nog meer te leren over programmeren. Technauten van De Lage Beemden zijn aanwezig om iedereen te helpen.
De kosten van € 25,- voor deze Expeditie zijn voor alle vier de bijeenkomsten samen. Ze zijn niet los te volgen. De workshops vinden plaats op woensdag 6, 13, 20 en 27 november in het Dorpshuis Lieshout, Grotenhof 2. Elke bijeenkomst is van 15.30 uur tot 17.00 uur. Er wordt ook echt om 15.30 uur gestart. Ouders mogen natuurlijk het eindresultaat van elke bijeenkomst komen bewonderen, maar tijdens de bijeenkomst zijn alleen de kinderen op expeditie. Aanmelden kan via www.bibliotheeklagebeemden.nl. Er is plek voor 12 kinderen. (Advertorial).

Foto's:


0