Venhorst buigt voor Volharding

VENHORST – Venhorst verloor vorige week duidelijk van Olympia ’18 en moest zondag naar Vierlingsbeek om tegen Volharding weer eens een goed resultaat te behalen. Ondanks de constant neerdruppelende nattigheid van boven was de stemming onder de meegereisde supporters positief.

De eerste tien minuten ging de wedstrijd gelijk op, waarbij wel opviel dat beide verdedigingslinies mogelijkheden boden om tot resultaat te komen. In de vijftiende minuut bleek dat ook wel, toen VV Volharding uit een soort scrimmage tenslotte de bal over de doellijn wist te werken en zo op een 1-0 voorsprong kwam. Venhorst kwam hierna steeds minder aan voetballen toe en kreeg nauwelijks kansen tegen het felle Volharding. In de 34e minuut was de mee naar voren gekomen Luuk vd Boogaard dichtbij de gelijkmaker, maar zijn kopbal ging rakelings over en belandde boven op het net. Vijf minuten later kwam Volharding op 2-0, toen een scherp, knap schot vanaf de hoek van het zestienmeter-gebied in de verre hoek verdween. Het enige hoogtepunt voor Venhorst in de eerste helft was verder de aankoop van enkele loten voor het levensmiddelenpakket op de ‘Venhorsttribune’. Na de thee was het hopen op herstel van Venhorst en een spoedige aansluitingstreffer, waarna alles nog mogelijk zou zijn. Al ging Venhorst wel steeds meer op zoek naar een doelpunt, eigenlijk zat dat er niet echt in. Venhorst ontwikkelde wat meer druk naar voren, er kwamen enkele wissels, maar de beste kansen waren voor Volharding. Keeper Mickey vd Cruijsen hield in de tweede helft alle ballen tegen en hield tot twee keer toe een doorgebroken speler van Volharding van scoren af. Venhorst kreeg ook wel een paar redelijke mogelijkheden om de score een draaglijker aanzien te geven, maar uiteindelijk won Volharding verdiend van Venhorst. Het enige wat Venhorst mee naar huis nam was het levensmiddelenpakket.
Volgende week speelt Venhorst weer uit, dit keer bij DAW in Schaijk. Met honderd procent inzet en steun van de supporters zouden daar punten opgehaald moeten kunnen worden.