Vieren

75 echtparen maakten gebruik van de uitnodiging om gezamenlijk te vieren dat ze afgelopen jaar vijftig jaar getrouwd waren. Een mooi feestje en vooral een leuk weerzien voor velen. Mensen die elkaar wel kenden maar niet op de hoogte waren van het feit dat ook zij vijftig jaar geleden in het huwelijksbootje waren gestapt. Tijdens de gezellige bijeenkomst in De Eendracht haal ik altijd herinneringen op aan, in dit geval, 1969. Het jaar dat Leny Kuhr met het lied De Troubadour het songfestival won en het jaar dat de mens voor de eerste keer op de maan wandelde. Allemaal gebeurtenissen die plaatsvonden voordat ik zelf werd geboren… Maar het jaartal dat ik er zelf bij had kunnen zijn, komt steeds dichterbij. De tijd is wat dat betreft onverbiddelijk.

Niets om treurig over te zijn, er immers altijd wel iets te vieren. Onder grote belangstelling hebben we 75 jaar bevrijding gevierd in Gemert-Bakel. In de kerk is een plaquette onthuld met daarop alle namen van mensen die zijn omgekomen en die ook tijdens de 4 mei-herdenking steevast worden genoemd. Mooi om te zien dat ook veel ooggetuigen van die tijd in de kerk aanwezig waren. Ik dank via deze weg ook even Harmonie Excelsior, Koskoier en de Firebrigade Pipes & Drums voor hun muzikale bijdrage. Op het televisiekanaal van Omroep Centraal kunt u nog nagenieten van deze avond.

Het is de Week van de Veiligheid. Dit jaar staat die week in het teken van heling. Dat is het kopen, bezitten of verkopen van gestolen goederen. Ik heb soms het gevoel dat veel mensen niet weten dat heling strafbaar is. Zoals wel vaker, wanneer iets te mooi en te goedkoop is om waar te zijn, dan is het vaak ook niet waar! Je veilig voelen begint in onze eigen buurten. Samen met de beheerders van onze Whatsappgroepen gaan we bij elkaar zitten om ervaringen uit te wisselen. Mijn oproep aan u, kijk eens of er al een groep bij u in de buurt actief is en sluit u aan. Zo kunnen we samen zorgen voor een veiligere buurt en houden we samen een oogje in het zeil.

Burgemeester Michiel van Veen

Foto's:


0