15 oktober 2019

Viertal Tremeg geselecteerd voor Handbalschool Brabant

GEMERT – Afgelopen september stond voor Loes Dortmans, Quinn Haverkort , Maren van der Vliet enThomas van der Vliet in het teken van de selectietrainingen bij de Handbalschool Brabant. In een drietal trainingen op zaterdagochtend werden de spelers getraind en bekeken door toptrainers van het Nederlands Handbal Verbond.

Van de redactie

De selectiecriteria bestonden uit fysieke-, mentale-, en sociale vaardigheden. Bovendien stond tactiek en techniek op de lijst. Na de derde training kregen Thomas, Loes, Quinn en Maren te horen dat zij zich bij het selecte groepje van handbaltalenten in hun klasse van Brabant konden voegen. Helaas vielen Laura en Iris op de valreep af. Loes en Quinn maken hun debuut bij de Handbalschool Brabant. Thomas en Maren spelen al enkele jaren bij de Handbalschool Brabant. Eerder dit jaar werd Maren uitgenodigd voor de selectie van Jong Oranje waar ze zich helaas niet voor wist te plaatsen.
Handbalschool Brabant werkt met veel handbalverenigingen in Brabant en Zeeland samen om talentvolle jeugdspelers en –speelsters trainingen aan te bieden die erop gericht zijn de top van het handbal te bereiken. Hiervoor zal het komende seizoen een intensief programma worden afgewerkt waarbij ook wordt deelgenomen aan internationale toernooien in onder meer Duitsland, Denemarken en Zweden. Aan Handbalschool Brabant zijn een sportpsycholoog en een fysiotherapeut verbonden voor een optimale begeleiding.
Binnen HV Tremeg zijn er in het verleden al veel spelers tot de selectie van de Handbalschool Brabant doorgedrongen, en daarmee is de naam van HV Tremeg al een tijd goed bekend. HV Tremeg, maar ook Gemert, mag trots zijn dat spelers uit de gemeente het zover hebben weten te schoppen.
HV Tremeg is een leuke club waar sportiviteit en gezelligheid samengaan. Dat geldt voor alle spelers en speelsters in elke leeftijdscategorie die begeleid worden door enthousiaste begeleid(st)ers. Belangstellenden die ook kennis willen maken met de handbalsport zijn welkom eens te komen kijken en meedoen bij één van de trainingen. De tijdens staan op www.tremeg.nl.

Foto's:


0