WAC Gemert Wedstrijd van de Week

GEMERT – Donderdag 17 oktober troffen bij WAC Gemert JR Dakbedekkingen, promovendus uit de tweede klasse, en Minn 10 Menswear/’t Ridderhof, degradant uit de hoofdklasse en het team van de week, elkaar in een levendig en boeiend duel.

JR Dakbedekkingen, het team van de ervaren coach Leon van Mierlo, had haar eerste wedstrijd gewonnen met fris en aanvallend voetbal. Maar is het ook opgewassen tegen het ervaren team van Minn 10 Menswear/’t Ridderhof, dat eveneens een goede start kent in de eerste klasse? Na een afwachtend begin is het Minn 10 Menswear/’t Ridderhof dat in de vijftiende minuut de score opent. Tim van Asseldonk draait handig om zijn tegenstander heen en vindt met een sublieme volley het net: 0-1. JR Dakbedekkingen zoekt direct na de aftrap de aanval, maar een poging van de lichtvoetige Kevin Jansbeeke strandt in het zijnet. Het spel blijft op en neer golven en Minn 10 Menswear/’t Ridderhof is uitermate effectief in het benutten van de mogelijkheden. Zo brengt Morgan Bosman in de achttiende minuut de 0-2 op het scorebord, door met een listige punter de doelman Daan Manders van JR Dakbedekkingen te verschalken. JR Dakbedekkingen laat zich door deze tegenslag niet van de wijs brengen en voert de druk op de verdediging van Minn 10 Menswear/’t Ridderhof verder op. Echter door het slim benutten van Jaap Vos, de doelman van Minn 10 Menswear/’t Ridderhof, komt het team van de week eenvoudig onder deze druk uit. De ervaring van dit team komt op zulke momenten bovendien goed van pas. Met een schitterende versnelling in de 23e minuut breekt Kevin Jansbeeke door de hechte defensie van Minn 10 Menswear/’t Ridderhof, echter wordt hij onreglementair gestopt. Een penalty zou op zijn plaats zijn, maar deze overtreding wordt niet gezien. Het spel van JR Dakbedekkingen wordt slordiger en de spelers proberen de aansluitingstreffer te forceren. Hierdoor kan Minn 10 Menswear/’t Ridderhof een afwachtende houding aannemen en met snelle tegenstoten op momenten de aanval zoeken, maar de doelman van JR Dakbedekkingen staat zijn mannetje. In de 28e minuut scoort Thomas van Lierop bijna de aansluitingstreffer, maar helaas voor hem wordt zijn inzet gekeerd. In de 33e minuut is het dan weer bijna raak voor JR Dakbedekkingen, maar nu staat de paal in de weg. In de 34e minuut krijgt Minn 10 Menswear/’t Ridderhof een corner, die snel wordt uitgevoerd waardoor Bjorn Opgenoort de 0-3 scoort. Daarmee brengt hij tevens de einduitslag op het scorebord. Beide teams hebben met deze wedstrijd laten zien dat zij een positieve bijdrage leveren aan het spelniveau in de eerste klasse.

Team van de week is Minn 10 Menswear/’t Ridderhof.

Uitslagen 17 oktober

Hoofdklasse: Bjorn Klokgieter Timmerwerken – Spier Poortautom./vd Meijs 1-4; Machinehandel vd Biggelaar – Commanderij 1 3-3
1e Klasse: Cafe Gij & Ik – vd Bungelaar Schilderwerken 1-1; Vogels Metaalbewerking – School Tuiniers/v.Rooij Grasz 7-0; Lunenburg Administratie & Adv – Happy Boys 2 2-2; Unibouw/Manders Automatisering – Commanderij 3/Rooijackers Woon 2-1; JR Dakbedekkingen – Minn 10 Menswear/’t Ridderhof 0-3; La Compagnie – Stender/`t Ridderhof 2-0
2e Klasse: La Gondola/Crazy Air – Rayen Timmerwerken 3-1; accu.nl – VMW/Carmako 1-3; Martens Dakbedekkingen 2 – Wereldwinkel 3-3; Outdoor Island – Heeren v Geerts Schilderwerken 6-1; Commanderij 2/Habraken Timmerw – Opsteen-Sterken 5-3; Happy Boys 1 – Zonnestudio Gemer 1-5

Programma 24 oktober

Hal 1: 18.30 Zonnestudio Gemert – VMW/Carmako; 19.06 Spier Poortautom./vd Meijs – Auto Mundi/@Harmse; 19.42 Happy Boys 3 – Autob.Schoen./P&P Groenpr.; 20.18 Martens Dakbedekkingen – KentekenplaatOnline.nl; 20.54 Bjorn Klokgieter Timmerwerken – Albert Heijn; 21.30 Commanderij 1 – YUQO Digital Marketing; 22.06 Machinehandel vd Biggelaar – v. Schijndel Dakbedekkingen
Hal 2: 18.30 accu.nl – La Gondola/Crazy Air; 19.06 Happy Boys 2 – La Compagnie; 19.42 Stender/`t Ridderhof – JR Dakbedekkingen; 20.18 School Tuiniers/v.Rooij Grasz – Cafe Gij & Ik; 20.54 Minn 10 Menswear/’t Ridderhof – Lunenburg Administratie & Adv; 21.30 Commanderij 3/Rooijackers Woon – Vogels Metaalbewerking; 22.06 vd Bungelaar Schilderwerken – Unibouw/Manders Automatisering

Foto's:


0