Beeldende therapie als medicijn

GEMERT – Creativiteit is het vermogen tot iets nieuws te scheppen, ontwikkelen, verbindingen leggen, oplossingen voor problemen vinden. Dit is genezen.

Voor kinderen, jongeren en volwassenen met een hulpvraag voor wie praten en uiten van emoties lastig is. Je maakt met beeldend werk – letterlijk – zichtbaar wat met andere hulpverlening niet bereikt kan worden. Je werkt met teken-, of schildermaterialen, klei, hout of andere materialen om iets tot beeld te maken. Het eindproduct is niet het belangrijkste. De waardevolste informatie haal ik uit de manier waarop het werkstuk ontstaat en de betekenis die jij er als cliënt aan geeft. Vandaar de naam van mijn praktijk ‘Sprekend Werkstuk’; je werkstuk verteld jouw verhaal.
In beeldende therapie wordt er gewerkt op alle ontwikkelingsniveaus. Zo kan het verandering, ontwikkeling, groei, stabilisatie of acceptatie brengen op emotioneel, gedragsmatig, cognitief, sociaal en/of lichamelijk gebied. Beeldende therapie brengt inzicht in gedragspatronen en problematiek, met als doel om het eigen vermogens te herstellen en te versterken. Voor elke cliënt worden passende werkvormen en specifieke benaderingen ingezet
Graag nodig ik je uit om een kijkje nemen op de website www.sprekendwerkstuk.nl of ons te volgen op facebook.

Janine Mickers

Foto's:


0