Brabantse slachtdag met muziek van Annelieke Merx

GEMERT – Het zomerseizoen wordt bij het Gemertse Boerenbondsmuseum sluit traditioneel afgesloten met een Brabantse slachtdag. De geslachte varkens hangen op zondag 10 november zoals vroeger op de leer (ladder) en het het vlees is ook weer te koop.

Natuurlijk zijn allerlei vleesgerechten van vroeger te proeven, zoals verse worst, balkenbrij en zult. Ook is er deze middag een loterij waar vleespakketten te winnen zijn. Bij de traditionele afsluiting hoort ook Annelieke Merx. Zij brengt deze middag weer haar mooie, vooral Brabantse liedjes.

Activiteiten in de winter

In de wintermaanden zijn bezoekers elke zondag van harte welkom. Alleen zondag 24 november is het museum niet geopend in verband met het Dorp van Sinterklaas. Zoals elk jaar kan er ook dit jaar weer geschaatst worden in het Boerenbondsmuseum. Van 14 december tot en met 5 januari is er weer het Winterpleinfestijn op het dorpsplein. Ook kunne bezoekers dit jaar weer genieten van de kerstgroepententoonstelling met ruim 200 kerstgroepen van over de hele wereld. Voor liefhebbers is dit een aanrader.
Meer informatie, de agenda en actuele openingstijden staan op www.boerenbondsmuseum.nl en de facebook-pagina.

Annelieke Merx

Foto's:


0