Brons Luc Scheepers in kartkampioenschap

GEMERT – Na het laatste weekend karten in een kletsnat Genk, met een eerste en vierde plek, is de Gemertse karter Luc Scheepers derde geworden in het kampioenschap Dutch Rotax Max Challenge.

De vrijdagtraining verliep prima voor Luc Scheepers met driemaal een natte en eenmaal een droge baan. Het team kon voor beide omstandigheden een goede afstelling vinden. De zaterdag was overwegend nat, maar op oude banden en met droog weer kon aan het einde van de dag de droogafstelling nog wat verbeterd worden.
De kwalificaties zijn op zondag. Na een natte warm-up volgde ook een natte kwalificatie. Luc kon eigenlijk slechts één ronde voluit gaan. Er was een bout uit de versnellingsbak gelopen. Toch kon hij een P8 tijd noteren. De pre-finale was een huzarenstukje. Van P8 ging Luc al in de eerste bocht naar P3. Hij behaalde uiteindelijk een eerste plaats in zijn klasse. De finale ging iets minder; een jump-start en drie strafseconden resulteerden in de vierde plek, met 0,3 seconden te kort behaalde Luc net geen podium. Dat podium behaalde Luc Scheepers wel bij het eindresultaat over dit jaar: hij behaalde een mooie derde plek in het kampioenschap.

Foto's:


0