Dames Tremeg niet scherp genoeg

GEMERT – Afgelopen weekend speelden de dames van de Gemertse handbalvereniging Tremeg hun thuiswedstrijd tegen Helios uit Uden, een tegenstander die in wedstrijden vergelijkbare uitslagen heeft laten zien als Tremeg. Op papier dus een wedstrijd die spannend zou kunnen worden.

Tremeg startte de wedstrijd met de vertrouwde defensieve verdedigingsvorm en in het begin van de wedstrijd werkte dat goed. De stand liep gelijk op. Maar aanvallend stopte de opbouwrij met scoren daar waar Helios nog wel een aantal keer wist te scoren. Ruststand 4-10.
De tweede helft keerde het spel van Tremeg en werd er hard gewerkt om de aansluiting te vinden. Maar daar waar Tremeg scoorde deed Helios dat ook. Eindstand 11-17.
Coach Pawel Jacob geeft aan dat na een fantastische seizoenstart nu de tegenstanders van kaliber aan de beurt zijn. Het geeft dan ook vertrouwen dat in feite de tweede helft een gelijkspel is geworden en dat Tremeg zich dus kan meten met zwaardere tegenstanders. Zoals vorige week toen tegen Groene Ster met één doelpunt verschil werd verloren. Ook in deze wedstrijd heeft de coach gezien dat, hoewel met fasen, Tremeg in staat is mooi en doelgericht handbal te laten zien. Het is dan ook nog een beetje meer volwassen worden in deze hogere competitie. Maar, zo zegt coach Pawel Jacob: “Daar is alle vertrouwen in.”
De dames C speelde afgelopen zaterdag tegen PSV uit Eindhoven. Voorafgaand aan de wedstrijd voerde de dames C de ranglijst nog aan. De dames waren dus gemotiveerd om dat zo te houden.
Tremeg opende de wedstrijd met een offensieve 3-3 verdediging. Daarmee kan het aanvalspatroon van de tegenstander flink verstoord worden maar er moet hard gewerkt worden. Tegen PSV lukte dat niet en keek Tremeg na enige tijd tegen een achterstand van 0-3 aan. Coach Mark van den Heuvel greep in en zetten een 6-0 verdediging neer. Ruststand 4-7.
In de pauze liet coach Mark van den Heuvel zijn team even reflecteren op de prestatie van de eerste helft. Collectief waren ze het er mee eens dat er harder gewerkt moest worden. Vanaf het fluitsignaal van de scheidsrechter in de tweede helft lieten de dames dat harde werken zien en lieten vervolgens geen spaan heel van PSV. Mooie doelpunten waren er van onder meer Anouk van de Kerkhof vanaf de opbouwrij en Amber Thijssen vanuit de eerste lijn. Eindstand 22-6.

Silvia van den Berk. (foto: Randy van de Poel)

Foto's:


0