Dubbele winst voor Gemertse hockeydames

GEMERT – Het was dubbel weekend voor dames 1 van Hockeyclub Gemert. Afgelopen vrijdag was de derde Silvercup ronde. Zondag wachtte een competitieduel tegen Concordia Roermond.

De Gemertsen nam het voor de Silvercup op tegen Boekel dames 1. De wedstrijd was al snel gespeeld, want Gemert stond sterk en keepster Noa Coolen hield haar goal schoon. Gemert won met 5-0 door goals van Gielke O’bryan, Kim Rooijackers-Vlemmings (tweemaal), Cassandra van Hoof en Anouk van der Toorn. Hiermee gaat Gemert naar de volgende ronde. Op vrijdag 22 november komt dames 1 van Goirle op bezoek.
Afgelopen zondag speelde Gemert dames 1 voor de competitie een thuiswedstrijd tegen de Roermondse dames van Concordia. Dat is een oude bekende, maar dat wilde niks zeggen. De teams waren gewaagd aan elkaar. Emma van Vlijmen opende de wedstrijd met een sterke aanval vanuit het middenveld: 1-0. In het eerste kwart was er voor beide teams een aantal strafcorners, maar die bleven onbenut. In het tweede kwart stond Concordia sterk en scoorde het al snel de gelijkmaker: 1-1. In de rust werd besproken dat Gemert die punten niet weg moest geven en dat werd gehoord. De 2-1 werd gescoord door Veerle Rovers bij een strafcorner. Het laatste kwart was nog niet gespeeld en Gemert moest nog een goal maken om wat lucht te krijgen. Dat maakte Meike Biemans waar, na een assist van Gielke O’bryan maakte ze de 3-1 met een backhandflats in de lange hoek. In de laatste seconde van de wedstrijd kreeg Concordia een strafcorner. Dit resulteerde in 3-2, maar dat veranderde niks aan de Gemertse blijdschap. Zondag gaat de competitie verder en spelen de dames van Gemert tegen DVS dames 1, in Waalre om 12:45 uur.

Foto's:


0