Elektrische Morris JE laat merk terugkeren

Morris Commercials, de bedrijfswagendivisie van het Britse merk, lijkt te reïncarneren. Er zit een groep Engelse en Chinese investeerders achter, die de markt voor elektrische bestellers wil verkennen met het type JE.

De retro-elementen spatten van het aaibare busje af, dat verwijst naar het J-Type dat Morris Commercials tussen 1949 en 1961 produceerde. Aan de geïntegreerde bumpers, de gladomlijste ruiten en de grote stoelen lees je echter af dat de JE uit een ander tijdperk stamt en zelfs nog op de markt moet komen, wat niet eerder dan eind 2021 zal geschieden. Elektrische aandrijving is troef, met een lithium-ionaccu van 60 kWh. In volle toestand verschaft hij de gebruiker een rijbereik tot 320 kilometer, waarmee hij een belangrijke voorsprong neemt op de meeste andere bestelwagens met een stekker. Snelladen tot tachtig procent bestrijkt een halfuur. Het wederopgestane merk belooft een laadvolume van 5,5 kuub en daarmee valt de Morris JE in de categorie van de Mercedes-Benz Vito en de Renault Trafic. Het retrobestellertje mag duizend kilogram aan spullen torsen en doet zelf aan gewichtsbesparing in de constructie van de carrosserie, ter compensatie van het zware accupakket. Er verschijnen diverse varianten, zoals de afgebeelde uitvoering met gesloten laadbak en één klapdeur opzij, een personenversie, een pick-up en een camper. Ondernemers moeten straks wel stevig in de buidel tasten, want Morris Commercials begroot de vanafprijs vooralsnog op een niet-misselijke 60.000 Britse ponden, een veelvoud van wat de concurrentie kost. Oei…

Foto's:


0