Gemert in derby tegen UNA

GEMERT – Het is voor Gemert een van de dichtstbijzijnde uitwedstrijden. Komende zondag staan de zwartwitten tegenover UNA. Net als afgelopen zondag tegen EVV een weerzien met oude bekenden.

Gemert heeft nog twee uitwedstrijden voor de boeg, komende zondag in Veldhoven, twee weken later (15 december) volgt de afsluiting van de eerste seizoenshelft tegen DEM in Beverwijk. De ploeg van Reinald Boeren staat er na dertien wedstrijden geweldig voor; een derde plaats in de derde divisie B, wie had dat een paar maanden geleden kunnen denken?
UNA verging het in de eerste maanden van het seizoen minder. De Veldhovenaren begonnen als een van de favorieten, maar konden die verwachtingen vooralsnog geen moment waarmaken. De ploeg kende een valse start en kon ook daarna zijn draai niet vinden. De onrust kostte de nieuwe trainer Ger Demin reeds de kop. Drie weken geleden besloot hij zelf om ermee te stoppen. Hij wordt afgelost door Marc Höcher, de ex-prof van onder meer Helmond Sport en Roda JC.
Van een schokeffect was in eerste instantie geen sprake (2-1 nederlaag tegen OFC), maar afgelopen zondag boekte UNA dan toch een overwinning: de derde driepunter van het seizoen. Tegen hekkensluiter Quick werd het 1-0 door een doelpunt van Rob van Boekel; zwaarbevochten maar intens gekoesterde punten voor de geplaagde ploeg, die onderhand hoopt de weg omhoog te hebben ingezet.
Gemert gaat proberen om de eerste seizoenshelft nog wat meer glans te geven. Alle ingrediënten lijken aanwezig voor een spannende pot voetbal. De wedstrijd op het sportpark aan de Sportlaan in Zeelst begint zondag om 14.30 uur.

Foto's:


0