Gemert in kraker tegen Groene Ster

GEMERT – Na de nederlaag tegen Jong ADO (4-2) staat voor Gemert zondag de kraker tegen Groene Ster op het programma. Kunnen de zwartwitten tegen de sterke Zuid-Limburgers voor de vierde keer op rij de punten in eigen huis te houden?

De wedstrijd op sportpark Molenbroek zal voorafgegaan worden door een minuut stilte. Ook speelt Gemert met rouwbanden ter nagedachtenis aan Jan Kersten, die afgelopen week plotseling is overleden. Jan was bijna veertig jaar lid van vv Gemert en gedurende vele tientallen jaren een onmisbaar vrijwilliger, op tal van fronten. Hij werd al in 1992 uitgeroepen tot Lid van Verdienste van de club en in 2001 tot erelid, een titel die slechts bij uitzondering wordt verleend. Jan was onder meer zestien jaar bestuurslid van vv Gemert en bijna tien jaar leider van het eerste elftal.
Tegen Groene Ster gaat Gemert proberen om de sterke thuisreeks een goed vervolg te geven. Het is een belangrijk duel in de subtop, tussen de nummers vier (Groene Ster) en zes (Gemert). Na de uitslagen van afgelopen zondag staat O.S.S.’20 stevig aan kop in de derde divisie. Achter de Osse lijstaanvoerder worden de onderlinge verschillen echter met de week kleiner. Bij een overwinning kan Gemert zondag een sprongetje maken op de ranglijst, maar een nederlaag betekent vrijwel zeker dat de ploeg gaat zakken.
Groene Ster en Gemert waren vorig seizoen onderdeel van de ongemeend spannende kampioenstrijd in de Hoofdklasse B. De titel ging uiteindelijk naar Groene Ster maar Gemert wist zowel uit (0-3) als thuis (1-0) te winnen van de mannen van trainer Maurice Verbunt. Ook in de beker kwamen de ploegen elkaar al vaak tegen en telkens leidde dat tot boeiende wedstrijden.
Groene Ster vestigde vorige week nog landelijk de aandacht op zich door in de eerste ronde van het KNVB bekertoernooi eredivisieclub VVV-Venlo uit te schakelen. De ploeg is nu gekoppeld aan AZ. In de competitie behaalden de Heerlenaren tot op heden net als Gemert 15 punten. Ze hadden hiervoor echter wel een wedstrijd minder nodig dan de zwartwitten.
Het belooft ook nu weer een spannend middagje te worden, komende zondag. Een wedstrijd die de trouwe volgers zeker niet mogen missen. Aanvang is 14.00 uur.

Ralf Kemper in de wedstrijd tegen Groene Ster van vorig seizoen. (foto: Silke van den Boogaard)

Foto's:


0