Gemert op eigen veld tegen Groene Ster

GEMERT – Gemert speelt komende zondag voor eigen publiek tegen Groene Ster. Het is een weerzien van twee ploegen die vorig seizoen nog in de hoofdklasse B uitkwamen en gebroederlijk promoveerden naar de derde divisie.

Groene Ster werd vorig jaar kampioen, Gemert volgde de Heerlenaren via de nacompetitie. Daarmee staat het onderlinge duel ook dit seizoen op het programma en daar is iedere voetballiefhebber wel blij mee. Gemert en Groene Ster hebben de laatste jaren immers veel boeiende potjes afgewerkt. We kunnen ons bijvoorbeeld de halve finale van de KNVB-districtsbeker in 2018 nog herinneren. Toen viel het kwartje na een enerverend avondjede Gemertse kant op. Vorig jaar bekerden de ploegen weer tegen elkaar en stapte Groene Ster na strafschoppen als winnaar van het veld. Ook in de competitie weten de twee ploegen bijna altijd te vermaken.
Ook nu lijken alle ingrediƫnten aanwezig voor een mooie wedstrijd. Gemert en Groene Ster ontlopen elkaar nauwelijks op de ranglijst. De Heerlenaren stonden in het begin van het seizoen enige weken aan kop van de derde divisie, een prachtige prestatie van de promovendus. De laatste weken werden punten gemorst, waardoor nu een vierde plaats rest. De groenwitten vergaarden vijftien punten uit negen wedstrijden. Gemert verzamelde net zoveel punten uit tien wedstrijden.
Groene Ster heeft natuurlijk ook in een ander opzicht de aandacht op zich gevestigd. De ploeg knikkerde afgelopen week eredivisionist VVV uit het KNVB-bekertoernooi. Een stunt van jewelste. In de tweede ronde spelen de Limburgers uit tegen AZ. De euforie werd afgelopen zondag weer gedempt door de nederlaag van Groene Ster bij ADO’20, dat met 2-0 won.
Gemert gaat proberen om voor de vierde achtereenvolgende keer de punten in eigen huis te houden. Quick, Hercules en Dongen moesten er op sportpark Molenbroek in de voorbije weken aan geloven, wat de thuiskracht van de zwartwitten tekent.
De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur. In de kantine van vv Gemert is zondagmiddag een groot ‘Biergartenfest’. Vanaf 15.00 uur zorgt DJ Paul voor de sfeer. Wil je als team een lange tafel met zitplaatsen reserveren? Dat kan. Alle informatie vind je op de site van vv Gemert.

Foto's:


0