Gevaren van huidziekten

GEMERT – DamesSociëteit Gemert organiseert een lezing over de gevaren van huidziekten. Op dinsdag 12 november zal Dr. Gertruud Krekels ingaan op de diverse huidkankertypen, de risico’s en behandelingen daarvan.

Uiteraard krijgt ook de preventie van huidaandoeningen bijzondere aandacht tijdens de lezing. Dr. Krekels heeft als dermatoloog bijzondere interesse in de huidoncologie en chirurgie, maar ook in kinderdermatologie en flebologie (spataderen, oedeem). Sinds 1999 is zij dermatoloog en mohs-chirurg. Mohs staat voor micrografische chirurgie (kortweg Mohs-chirurgie) en is een chirurgische techniek voor het verwijderen van huidkanker, vooral basocellulair carcinoom, waarbij direct alle snijvlakken gecontroleerd worden. De techniek is genoemd naar dokter Fredrick E. Mohs die de techniek ontwikkelde.
Dr. Krekels is verbonden geweest aan het MUMC+ Maastricht, later aan het Catharinaziekenhuis Eindhoven en Radboud UMC in Nijmegen. Ze werkt nu in huidcentrum MosA in Eindhoven. Daarnaast is zij mentor en opleider aan de Europese Mohs-vereniging. Dr. Krekels geeft nog steeds volop les aan collega-artsen en specialisten en houdt zich ook bezig met wetenschappelijk onderzoek, onder andere aan het Radboud UMC Nijmegen en de TU Eindhoven.
De lezing zal gehouden worden bij Dientje. Aanvang 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Ook niet-leden zijn van harte welkom tegen betaling van € 5.-.

Foto's:


0