Gevarieerd kerstconcert vol verrassende optredens

BOEKEL – Het kerstconcert van het Boekelse koor Alegria ziet er uit als een kleurrijke, opgetuigde kerstboom. Aan de muzikale kerstboom in Nia Domo hangen op zondag 15 december 24 kerstballen, die door dirigent Piet van der Sande worden aangetikt om sfeervolle, traditionele en eigentijdse vrolijke kerstliederen ten gehore te brengen.

Een variatie van optredens staat op het programma. Het koor zingt enkele liederen à capella, het publiek mag meezingen en er zijn gastsolisten. Dat zijn Berber van de Broek, een jong meisje met een engelen stem, en Daan Vogels, een talentvolle negenjarige, die onder meer ‘Niets is cooler dan Kerstmis’ zal zingen. Koorlid Jo Otten brengt het sfeervolle lied ‘Er blüht eine Rose’ op de planken. Samen met Irma op de gitaar speelt koorlid Dirk van de Heijden op de accordeon het nummer ‘Little drummy boy’. Fluitiste Inge IJpelaar begeleidt het koor enkele keren, zoals met het alom bekende prachtige lied ‘Oh Holly Night’. Met pianist Nikolay Tsolov speelt de fluitiste een instrumentaal nummer. Om helemaal in de kerstsfeer te komen leest Anja Klomp een kerstverhaal voor. Bezoekers zijn van harte welkom op het vrij toegankelijke kerstconcert, dat om 14.00 uur begint.

Foto's:


0