Goede doelen danken Boekenmarkt MOV

GEMERT-BAKEL – Boekenmarkt MOV 2019 was weer een groot succes. Deze markt wordt ieder jaar in het eerste weekend van november gehouden op de locatie van Biemans plantenkwekerij op de Deel.

Er is niet alleen een gigantische keus aan boeken te vinden, maar ook aan cd’s, lp’s, dvd’s en kinderspellen. Alles was weer goed gesorteerd en compleet uitgezocht. Voor liefhebbers en verzamelaars is de markt een uitgelezen kans om voor een paar euro nieuw leesvoer aan te schaffen. De markt is ontstaan naar aanleiding van het steunen van missionarissen om hen een leuke vakantie te bieden en natuurlijk om hun werk te steunen. Maar MOV (missie, ontwikkeling en vrede) is nu nog steeds actief, ondanks dat er niet meer zoveel, misschien zelfs géén missionarissen meer zijn. Het MOV heeft dus nu de ‘nieuwe missionarissen’ als doel voor de opbrengst van de Boekenmarkt. Projecten en initiatieven van goede doelen, opgezet door mensen uit Gemert-Bakel, worden gesteund door het MOV.
Iedere bezoeker steunt deze goede doelen alleen al door entree te betalen. En als er vervolgens nog, door het snuffelen in de grote keus aan het uitgebreide aanbod van boeken, cd’s, lp’s, dvd’s en kinderspellen, de verzameling voor thuis wordt uitgebreid, komt dat bedrag ook bij de diverse goede doelen terecht.
Het werk van de plusminus vijftig vrijwilligers van het MOV (die er het hele jaar mee bezig zijn) werd op 1, 2 en 3 november beloond met een grote bezoekersopkomst aan deze enorm grote boekenmarkt. De gesteunde goede doelen bedanken MOV voor de passie, motivatie en grote energie waarmee mensen in de wereld die een extra steun in de rug nodig hebben op verschillende vlakken geholpen worden, van ziekenhuizen in Afrika tot moestuinen in Peru en educatie in Mongolië.

Foto's:


0