Handel eenvoudig voorbij Nijnsel

HANDEL – Zondag speelde VV Handel tegen Nijnsel. Het team van Tom Jacobs startte de wedstrijd met overtuiging, met een eenvoudige 4-1 winst tot gevolg.

Direct in de eerste minuten mocht Teun Graat vrij inkoppen, maar keeper Dortmans van Nijnsel was bij de les. Na tien minuten schoot Graat de bal rakelings langs het Nijnselse doel na een mooie één-twee-combinatie met Thijs Fonken. Na een kwartier spelen was er een corner voor Nijnsel die snel door Handel teniet werd gedaan. Tijdens een snelle counter via rechts legde de opkomende Pim Bexkens de bal panklaar op het hoofd van de sterk spelende Teun Graat. Die kon de 1-0 binnenkoppen. Na een half uur spelen was er een corner voor Handel die over de grond werd ingebracht maar geen resultaat gaf. Koen Fonken legde de terugkomende bal haarfijn bij de tweede paal neer waar Rob Manders met het hoofd voor de 2-0 kon zorgen. Nijnsel ging niet bij de pakken neerzitten en kreeg een niet te missen kans. Joost Vervoort miste echter rakelings. Handel ging door met aanvallen en mooi combinatievoetbal waar Nijnsel weinig grip op had. Met mooie kansen voor Manders en Graat had de verdediging van Nijnsel het erg lastig.
De tweede helft kwam Nijnsel sterk en agressief uit de startblokken. Dat resulteerde binnen drie minuten in een voorzet van rechts, waarbij de vrijstaande Rick van der Vleuten keeper van Hooff kansloos liet. Maar na tien minuten was het gedaan met de druk van Nijnsel en domineerde Handel het spel waarop een regen van kansen ontstond. Opvallend hierbij was een corner van rechts, genomen door Koen Fonken. Zowel Teun Graat als Mark van Erp schoten vrij op het doel en kregen het publiek aan het juichen. Maar de keeper van Nijnsel hield het doel droog. Toch was het voor Handel raak na een kwartier in de tweede helft. Door een mooie combinatie vanuit het middenveld kwam de bal bij Rob Manders die zijn brede lichaam tussen twee verdedigers plaatste. Hij speelde zich zo vrij, ging alleen op de keeper af en schoot tegen de paal. De rebound was vervolgens wel raak en dus stond Handel met 3-1 voor. De kopjes van Nijnsel gingen hangen. Een kwartier voor tijd kwam de bal op rechts waar de opkomende Jan van Grinsven kwam aanstormen. Een mooie en perfect uitgevoerde voorzet kwam op drie inlopende Handelenaren. Het was Teun Graat die ook zijn tweede binnenkopte en zo Handel een ruime 4-1 overwinning toebedeelde. Volgende week speelt Handel opnieuw thuis, dan tegen hekkensluiter BMC uit Berlicum.

Foto's:


S