Hilde Smits nu al kringkampioen

GEMERT – Er zijn slechts drie selectiewedstrijden gereden maar Hilde Smits was met Geneva onverslaanbaar. Drie keer op een rij werd ze eerste en daardoor is de amazone van PSV Sint Hubertus uit Gemert nu al kringkampioen in de klasse M2.

Op 19 oktober was de eerste selectiewedstrijd voor het indoor dressuur bij manege de witte vallei in Asten Heusden. Zaterdagmiddag was de ring voor de paarden. Hilde Smits pakte hier met haar paard Geneva meteen de eerste prijs met 207,5 punten in de klasse M2. Linda Ermers reed met Geomaris haar eerste selectie wedstrijd in de klasse B en haalde een zesde prijs met 188 punten. Op zondag 18 oktober mochten de pony’s van stal. Fenne Lucius werd in de klasse A-B vierde met 182,5 punten. Anouk Brouwers startte met Razzle Dazzle in de klasse C-B maar hadden wat foutjes in de eerste proef. Ze eindigde op de veertiende plek met 170 punten. De tweede proef ging beter; een negende plaats met 181 punten. In de D-L1 reden drie leden van PSV Sint Hubertus mee. Als beste is geëindigd Janne Lucius met Kenzo. Ze werd vierde met 195,5 punten. Meike Verbeeten met Odemira werd tiende met 192 punten en Suzanne Koenen met Snowflake werd veertiende met 180 punten. Suzanne reed ook nog een tweede proef en daar werd ze zesde met 188 punten.
Op 27 oktober werd de tweede wedstrijd gereden bij het Zwarte Water in de Mortel. Het was een volle dag. In de ochtend mochten de pony op hun best presteren en in de middag was het de beurt aan de paarden. Bij de pony ruiters ging er weer een mooi aantal winstpunten naar PSV Sint Hubertus.
Hilde Smits was op 7 en 8 september ook nog gestart in Veendam. Hier werd ze vierde, vijfde en zesde met 191, 191,5 en 188 punten. Ze heeft zich gekwalificeerd voor de finale tijdens IICH Groningen in Zuidbroek.

Hilde Smits met Geneva.

Foto's:


0