In een roes

Zondag en ik sliep uit, maar mijn ogen voelen zwaar en moe. De laatste weken gingen in een roes voorbij. Ineens is het november en is het jaar alweer bijna om. In mijn beleving is mijn jaar gestopt in de zomer en reed ik gisteren nog naar mijn zus. Ik kijk naar haar foto die ik op een klein gedenkplekje in mijn praktijk heb staan. Er staat een zee van bloemen omheen waar lieve klanten me mee verrasten. De bewustwording dat ze er altijd zo uit zal zien, er komt geen rimpeltje meer bij, het maakt me emotioneel. Alles is nu nog zo onwerkelijk, maar ook uit deze periode haal ik weer levenslessen. Mensen verrasten me en mensen stelden me teleur. Ik leerde nieuwe mensen kennen die in een korte tijd een plekje in mijn hart hebben verworven. Een prachtige man die een week tegenover mijn zus in het ziekenhuis lag en me waarschuwde dat het niet goed ging. Warm en medelevend, terwijl hij eigenlijk genoeg aan zichzelf had. Als een echte superheld vecht hij als een malle tegen die ene vreselijke ziekte, alleen al om zijn kinderen groter te zien worden. Ik voel me rijk met dit bijzondere contact. Een periode waarin ik weer terugging naar mijn eigen ik en de kringen om me heen weer eens uitgedund heb. Dingen en mensen die echt ertoe doen en de praktijk heeft weer de hoogste prioriteit. Er waren weer een paar vergaderingen waarbij ik als voorzitter van de ondernemersvereniging plaatsnam. Een vergadering waar ik normaal enorm tegenop zag, omdat ik altijd bang was dat ik alleen maar domme dingen zou zeggen. Het ‘kleine meisjes syndroom’ zoals ik van een wethouder leerde met hetzelfde probleem. Ik leerde van haar en ik vind het steeds makkelijker om mijn mening te ventileren. Mijn nieuwe agenda voor 2020 ligt alweer klaar en her en der liggen post-it’s van mensen die er graag weer in komen. Hoe graag ik ook de tijd terug zou willen draaien; de klok tikt toch weer door. Misschien cliché om te zeggen, maar……
Life goes on!

Francis

Foto's:


0