Kunstcafé door Gemertse cultuurpartners

GEMERT – De meesten van ons weten op z’n tijd klassieke muziek wel te waarderen, maar hebben geen idee wat de achtergrond ervan is of uit welke tijd de muziek afkomstig is. Gelukkig brengt het Kunstcafé daar verandering in. In de lezing ‘Muziekgeschiedenis in vogelvlucht’ loodst Rob Meeusen ons door 1000 jaar muziekgeschiedenis heen. Van de middeleeuwen tot de tijd van nu. De lezing vindt plaats op dinsdag 12 november van 19.30 – 22.00 uur bij JC De Bunker in Gemert. Kaartjes à 5 euro zijn online te koop via www.bibliotheeklagebeemden.nlen www.eendracht-gemert.nlof op de dag zelf aan de kassa. Rob Meeusen geeft een volledig overzicht van alle periodes van de muziekgeschiedenis. Rob illustreert zijn verhaal met beeldmateriaal en luisterfragmenten. Per periode maakt hij ook een uitstapje naar de bouw- en schilderkunst. Meeusen studeerde aanvankelijk viool aan het conservatorium in Utrecht, maar maakte later de switch naar de Pabo. Rob is verbonden als vakdocent muziek aan de Wilhelminaschool in Helmond. Hij speelt viool, barokviool en viola d’amore in diverse orkesten en ensembles. Hoewel de klassieke muziek een groot deel van zijn muzikale tijd in beslag neemt, speelt hij ook gitaar, contrabas en viool in een band. De band richt zich op de popmuziek uit de jaren 1960 – 1980. Kunstcafé is een gezamenlijk initiatief van De Eendracht Cultuurhuis, Bibliotheek De Lage Beemden, KunstLokaal en de Bunker.

Foto's:


0