Gemertse viooltalent Lucien Renette live bij KunstLokaal

GEMERT – In maart van dit jaar mocht het Gemertse viooltalent Lucien Renette (16) tijdens het Prinses Christina Concours onder andere de eerste prijs, publieksprijs en de laureatenprijs in ontvangst nemen. In aanloop naar het Nederlands Vioolconcours zal Lucien, samen met twee medestudenten van de Young Musicians Academy, een recital verzorgen in de Podiumzaal van KunstLokaal in Gemert.

Lucien Renette is oud-leerling van KunstLokaal en volgt nu les bij Annemieke Corstens aan de Young Musicians Academy (YMA). De YMA is een opleiding voor jonge, zeer getalenteerde kinderen, aan het Fontys conservatorium in Tilburg. Zij volgen daar op zaterdag lessen in koor, kamermuziek, hoofdvakles en muziektheorie en worden begeleid in hun mogelijke ambitie om professioneel musicus te worden.
Violisten en muziekliefhebbers uit alle windstreken verzamelen zich in januari in Utrecht voor het Nederlands Vioolconcours- en festival. Drie weken boordevol concerten, competitie en inspiratie. Kandidaten strijden om de vele prijzen en muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het concours of een van de vele concerten. Ter voorbereiding op het Nederlands Vioolconcours zullen Jessica Lukken, Femke Chu en Lucien Renette een recital verzorgen op zondag 8 december. De pianobegeleiding zal worden verzorgd door Celia Garcia Garcia. Het gratis toegankelijke concert begint om 15.00 uur.

Lucien Renette

Foto's:


0