Nederland Leest ‘Lekker Duurzaam’

GEMERT – Het thema van de campagne Nederland Leest is dit jaar ‘duurzaamheid’. Bibliotheek De Lage Beemden organiseert samen met Usawa Coffee, cateringbedrijf Pompoen&Aubergine en Vagabond Brouwerij op dinsdagavond 26 november het evenement ‘Lekker Duurzaam’.

Tijdens deze avond verzorgen Gijs Verhagen van de brouwerij, Maartje van Velthooven van de catering en Pieter Staadegaard van de koffie elk een lezing over duurzaamheid binnen hun bedrijf. Na afloop van de lezingen is er de kans om te proeven van hun koffie, bier en gerechtjes tijdens een gezellige proeverij. De presentatie van de avond is in handen van Jantine van den Boom. Het gratis evenement vindt plaats op dinsdag 26 november tussen 19.30 en 21.30 uur in de Eendracht in Gemert. Usawa Coffee is een ambachtelijke koffiebranderij in hartje Gemert. Zij gaan voor de allerhoogste kwaliteit als het gaat om koffie. Usawa betekent ‘gelijkheid’ in het Swahili. Usawa focust zich op kwaliteit, ambachtelijk gebrand, eerlijke en gelijke kansen. Pompoen&Aubergine zijn de twee groenten waarmee Maartje van Velthooven van dit cateringbedrijf het liefste kookt. Daarbij staan ze voor veel groenten, veel kleur en koken met de seizoenen. Belangrijke aspecten bij het kiezen en bereiden van haar gerechten. Maartje gebruikt geen lijstje met standaard gerechten, ze vindt het leuk om juist samen met haar klanten tot de mooiste gerechten te komen. Vagabond is een sociale bierbrouwerij in Gemert. Ambachtelijke speciaalbieren worden gebrouwen door een bonte mix aan vagebonden: mensen voor wie het leven niet alleen een avontuur is, maar ook een uitdaging. Voor snelle aanmelders ligt een gratis boek klaar. Aanmelden kan nu al via www.bibliotheeklagebeemden.nl, telefonisch via 0492 – 323245 of aan de balie in de bibliotheek. De eerste 10 aanmelders ontvangen het geschenkboek van Jan Wolkers ‘Winterbloei’ en kunnen het boek ophalen tijdens ‘Lekker Duurzaam’. Vergeet dan niet het bewijs van je aanmelding mee te nemen. (Advertorial).

Foto's:


0