November actiemaand bij jarige Gemerste doe-het-zelf-zaak

GEMERT – Enorm Graat viert komende maand zijn 50e verjaardag. De Gemertse doe-het-zelf-zaak onderscheidt zich al een halve eeuw door kwaliteit en service: “Desnoods lossen we het probleem bij de mensen thuis op.”

Door Siel Peijs

Guido Graat kan er zelf om lachen. “Ik zou een doe-het-zelf-zaak ook niet direct in het centrum van Gemert plaatsen”, zegt de eigenaar van Enorm Graat. “Wij merken dat het werkt. Mensen die aan het winkelen zijn lopen makkelijk binnen als ze een lamp nodig hebben of verf willen uitzoeken.”
Sinds begin dit jaar is Enorm Graat gevestigd aan de Haageijk 25 in Hartje Gemert. Het bedrijf bestaat echter al veel langer, exact vijftig jaar om precies te zien. Guido’s vader startte in 1969 met de verkoop van gereedschappen en ijzerwaren vanuit een klein pand in de Annastraat. Die winkel groeide na enkele verbouwingen zowel in oppervlak als functie uit tot de doe-het-zelf-zaak die het nu in de basis nog is. Guido nam de winkel in 1991 over van zijn vader. Via omzwervingen langs de Zandstraat en de Groeskuilen vestigde hij zich op de huidige locatie. En daar vinden klanten alles wat ze nodig hebben voor een grote of een kleine klus. Het assortiment van Enorm Graat gaat van elektrische gereedschappen tot boutjes en moertjes, zelfs per stuk. Van verf tot elektra. En van beveiligingssystemen tot tuingereedschappen. Een sleutelservice maakt het aanbod compleet. Eigenaar Guido Graat: “Wij zijn een speciaalzaak. De meeste klanten komen hier binnenlopen met een vraag. Het is aan ons om die vraag te beantwoorden. Dat, het geven van het goede advies, is iets wat je in vijftig jaar leert.” Service is daarbij het toverwoord, voegt de eigenaar direct toe: “Wij kunnen écht uitleggen hoe iets gemaakt kan worden. We komen het zelfs bij onze klanten in elkaar zetten, als het niet te gek is.” In het het verlengde van die service ligt de kwaliteit waar Enorm Graat zich mee onderscheidt, vervolgt Guido: “Als wij iets verkopen moet het goed zijn. Wij zorgen er al vijftig jaar voor dat mensen met precies het goede product naar buiten lopen.”
Vanwege de vijftigste verjaardag is november een actie-maand bij Enorm Graat. “Bij ons is het eigenlijk elke dag feest”, besluit Guido Graat lachend. “Maar komende maand profiteren onze klanten van extra goede prijzen voor de goede kwaliteit die wij bieden.”

Meer informatie: www.graat.enorm.nl

Guido Graat

Foto's:


0