Geslaagde Open Avond op locaties Gemert en Laarbeek

GEMERT – Deelnemen aan scheikundige proefjes, aan de slag in de mediastudio en instrumenten bespelen in het muzieklokaal. Basisschoolleerlingen, hun ouders en andere familieleden konden afgelopen vrijdag kennismaken met het Commanderij College in Gemert en Laarbeek. Er vond voor het eerst een Open Avond plaats.

Tijdens de Open Avond konden geïnteresseerden een kijkje nemen op de drie locaties van het Commanderij College. Fenne Dinschbar is op de locatie aan de Sleutelbosch in Gemert (havo-vwo) als zij vertelt: “Ik zit nu in groep zeven. Over twee jaar wil ik naar deze school. Mijn broer gaat er ook naartoe. Ik voel me hier thuis.” Het Commanderij College verruilde haar jaarlijkse open dag in februari ditmaal voor een open avond in november. Fenne is daar positief over: “Op een vrijdagavond hoef ik niet te sporten; in het weekend wel.”

Tijdens de Open Avond werd het brede onderwijsaanbod van het Commanderij College op allerlei manieren gepresenteerd. Naast algemene informatie over de manier van lesgeven en de verschillende leerrichtingen werd op de locatie St. Josephstraat in Gemert de brede zorgstructuur belicht. Daarbij spelen individuele coaches van de leerlingen een belangrijke rol. In Laarbeek werd de manier van lesgeven onder meer duidelijk in de open lesruimtes in de prachtig vormgegeven gebouwen. Op de locatie aan de Steutelbosch in Gemert was er onder andere aandacht voor de vernieuwende manier waarop het Commanderij College het Engelstalig onderwijs heeft ingevoerd.

Tijs Rutten (11) bezocht de locatie aan de St. Josephstraat, waar de vier leerrichtingen van de vmbo-school centraal stonden. Terwijl hij bij het restaurant van de afdeling Zorg en Welzijn staat, zegt hij: “Ik wilde er eens kijken. Maar als ik straks een leerrichting moet kiezen, ga ik voor wat anders. Ik vind metselen leuk.” Dat hij dit op het Commanderij College gaat leren, staat voor hem al vast. “Mijn zus zit hier ook op school en vindt het heel fijn.” Moeder Esther van Dongen onderschrijft dat. “Tijs zit nu op De Regenboog in Boekel en ik heb het gevoel dat deze school daar een goede aanvulling op is. Het is toch een vrij kleinschalige school, gemoedelijk en overzichtelijk.”

Een stand op locatie Sleutelbosch.

Foto's:


0