Handel speelt voor Sinterklaas

HANDEL – Na enkele magere resultaten tegen op papier wat makkelijkere tegenstanders, stond Handel de eerste decemberzondag voor een pittige klus. Helmondia was te gast op D’n Eikenwal. De Helmonders behoren tot de top drie en gaan zich, naar verwachting, nadrukkelijk mengen in de strijd om de prijzen.

Helaas prees Handel zichzelf uit de markt. Enerzijds verzuimde het de eigen kansen te verzilveren en anderzijds waren de blauwhemden erg royaal met het uitdelen van cadeautjes. Al na anderhalve minuut stond Handel op achterstand. Een schot van afstand leek niet al te moeilijk voor doelman Niels van Hooff, maar de bal viel op de lat, kaatste terug het veld in en werd door de aanstormende Kadir Budaklier met een zweefduik in het net geknikt: 0-1. Meteen daarop had Teun Graat de kans de wedstrijd weer in evenwicht te schieten. In een uiterste reflex lukte het de Helmondia-keeper om de mogelijkheid om zeep te helpen. Na een kwartier spelen mocht Teun Graat op herhaling. Het was een replica van de eerste kans, die door de doelman op precies dezelfde manier teniet werd gedaan. Even later kreeg Pim Bexkens een niet te missen kans. Uit een vrij trap viel de bal bij de tweede paal, waar het met rechts een koud kunstje was de gelijkmaker binnen te schuiven. Helaas beproefde Bexkens zijn geluk met links. De gasten uit Helmond toonden zich slagvaardiger. Uit een vrij gemakkelijk weggegeven corner kopt Merlin Masikini vakkundig de 0-2 binnen. Ondanks die tweede tegenslag toonde Handel veerkracht. De mouwen werden opgestroopt en met veel variatie werd Helmondia onder druk gezet. In de 23ste minuut leidde dat eindelijk tot succes. Beide vleugelverdigers gaven het goede voorbeeld. Balder van Osch leverde vanaf rechts een perfecte voorzet af, die door de op links opgestoomde Giel Bos kon worden verzilverd: 1-2. De gelijkmaker bleef uit de eerste helft, maar het vertoonde spel van de blauwhemden gaf veel vertrouwen voor het tweede bedrijf.
Binnen twee minuten in de tweede helft gaven de Eikenwallers de wedstrijd echter weg. Een onnauwkeurige breedtepass verschafte één van de Helmonders een bijna vrije doortocht. In eerste instantie konden Geert van den Bosch en Niels van Hooff met kunst en vliegwerk het onheil nog afwenden. Maar in de chaos na de toegekende corner werkte Stephan van de Water alsnog Helmonds derde binnen: 1-3. Die treffer bleek de genadeklap. Helemaal toen Helmondia na een uur spelen ook nog een penalty kreeg te nemen. Kadier Budaklier tekende voor zijn tweede en Helmonds vierde. Maar het pak op de broek werd nog heviger. Na een fraaie aanval tikte invaller Revelino Kawarmala nummer vijf binnen. Nadat Mark van Erp zich verslikte in de snelle Stephan van de Water stond er uiteindelijk zelfs 1-6 op het scorebord. De complimenten gaan naar Helmondia én naar scheidsrechter Enzo Lemmens, die zich kon meten met de besten op het veld.
Komende zondag kan Handel zich revancheren. Dan speelt het in Geffen tegen Nooit-Gedacht. Aanvang 14:00 uur.

Gijs Bexkens kon een nederlaag niet voorkomen.

Foto's:


S