MKV 1 pakt belangrijke punten

MILHEEZE – Op een koude zondagmiddag mochten de dames van MKV in de sporthal in Bakel hun eerste thuiswedstrijd spelen van de zaalcompetitie tegen Bladella 1. De dames hebben hier bij de veldcompetitie gelijk tegen gespeeld en wisten dat de ploeg uit Bladel loepzuiver is in het afstandschot.

Gelukkig mocht Lieke de Groot, de pupil van de week, als eerste proberen om een score te maken. Helaas was de doorloopbal net mis, maar daarna mocht de wedstrijd echt beginnen. Het was Bladella dat als eerste op voorsprong kwam. Daarna werd de thuisploeg alerter en maakte Bladella fouten. Ook Janne van de Vrande, die opnieuw een plek in de basis wist vast te stellen, wist een mooie doorloopbal te scoren. Mede hierdoor konden de dames uit Milheeze uitlopen naar een voorsprong van 7-1. O De Bladelsen maakten het de aanval van MKV lastig, waardoor moeilijk tot scoren kon worden gekomen en zij juist meer kansen creƫerden. Hierdoor was de ruststand 8-5. Tijdens de rust werd besproken om meer gebruik te maken van de ruimtes en hard te blijven werken voor iedere bal, zodat de voorsprong behouden kon blijven. Helaas was het wederom Bladella dat na de rust wist te scoren. Hierdoor werd de marge verkleind tot twee doelpunten verschil. Net als in de eerste helft volgde hier het antwoord van MKV weer op, waardoor er weer een voorsprong van vijf doelpunten verschil werd gemaakt. Bladella bleef vechten, waardoor het nog lange tijd spannend was. Uiteindelijk werden er in de laatste minuten nog doelpunten gemaakt, waardoor de eindstand 16-11 was.
Wederom dus winst voor MKV 1. Volgende week staat er een vroege wedstrijd op de planning tegen Odisco 1. Om 10.00 uur speelt MKV 1 in Schijndel.
In de eerste twintig minuten waren de meiden erg aan elkaar gewaagd en waren er weinig scores. Na de rust wist Klick de ballen wel in de korf te gooien, waar ze bij MKV helaas net ernaast gingen of uit de korf sprongen. MKV heeft zeker goed haar best gedaan. Isa Bakker, Emma Sleegers en Anna van der Sar wisten alledrie te scoren, natuurlijk met behulp van de andere drie meiden. Uiteindelijk werd het 3-16.
Afgelopen zaterdag speelden de meisjes van MKV B1 tegen SCMH B1. De wedstrijd begon goed. Het werd al snel 5-0. De tweede helft werd het jammer genoeg 5-1 maar MKV kwam terug met 7-1. Ook Sanne Akkers wist te scoren en zo werd het uiteindelijk 9-3.

MKV B1 in actie.

Foto's:


0