Nieuwe Grootvorst Laotbloeiers

GEMERT – Gerard van de Wetering is de nieuwe grootvorst vet voor carnavalsvereniging de Laotbloeiers uit Gemert.

Na de opening van de avond was voor Grootvorst Henk d’n Urste en zijn Adjudant Ben het laatste uur als grootheden ingegaan. Grootvorst Henk mocht nog wat officiële taken doen waarna hij ontdaan werd van alle bescheiden die hem Vorst gemaakt hadden. Vervolgens werd hij gekleed in het tenue vaan VV Gemert, en werd hij met de gehele club afgevoerd op We Are the Champions van Queen, in het bijzijn van enkele bestuursleden van VV Gemert.
Rond de klok van 21.00 uur was het moment daar om te beginnen met de opkomst van de nieuwe Hoogheden. De ceremoniemeester kondigde deze opkomst met een intro-muziekje aan. De lichten werden gedoofd en eenieder wachtte op het verlossende woord. Maar de ceremoniemeester werd onderbroken in zijn programma want de Laotbloeiers kregen bezoek van Sinterklaas. Die zei dat hij de ceremoniemeester kon helpen met de bekendmaking. Dit deed hij met een mooi gedicht en ook met elf hints. Na deze hints gaf hij de Laotbloeiers een cadeau. Dit was de foto van de nieuwe Grootvorst, waarbij bleek dat het de Sint zelf was die de nieuwe Hoogheid werd. Tot ieders verbazing was dit Gerard v.d. Wetering. Gerard v.d. Wetering zal als 36e Grootvorst Gerard d’n Derde, samen met zijn Adjudant Henk v.d. Velden, het carnaval in 2020 bij de Laotbloeiers tot een groot succes gaan maken.

Foto's:


0