Op de kaart

Janneke van der Zanden had het toch mooi voor elkaar: Gemert-Bakel en De Mortel op de landelijke radiokaart! Radio 2 was met een heuse stembus naar het Ridderplein gekomen om mensen te laten stemmen op de Top 2000. Op 25 december start het aftellen naar de mooiste nummers allertijden en wat mij betreft het perfecte einde van een jaar. Het plaatje was mooi: lampjes, drukte, prima reclame voor onze gemeente!

Iets mindere reclame is het enorme aantal harde knallen van vuurwerk de afgelopen weken. Zo jammer, vuurwerk is zo’n mooie traditie in Nederland. De mensen die nu, met illegaal vuurwerk, overlast veroorzaken zijn er mede debet aan dat het draagvlak voor de vuurwerktraditie gaat afnemen. We hebben dit uiteraard besproken met de politie en hopen dat iedereen zijn verstand blijft gebruiken. Vuurwerk kan zo mooi zijn.

Misschien heeft u tijd gehad om naar de bovenregionale vogeltentoonstelling te gaan van VV De Nachtegaal. Verschillende wereldkampioenen waren daar te zien; de meest bonte vogels met exotische kleuren en zangtalenten. Zoals ik tijdens mijn openingsspeech gezegd heb, is het zo mooi om te zien dat mensen met een passie zo veel plezier met elkaar beleven en dat de vogeltjes ook een mooi export product blijken te zijn. Compliment voor de organisatie die gezien de ‘waarde’ van de vogels alles in het werk gesteld had om het veilig te laten verlopen.

De laatste raadsvergadering van 2019 is ook al weer geweest en samen bereiden we ons voor op de nieuwjaarsreceptie. De receptie is dit jaar in het Parochiehuis in Bakel. Het initiatief dat burgemeester Jan van Zomeren acht jaar geleden nam, krijgt een mooi vervolg. We blijven de receptie elk jaar in een ander dorp houden. Ik hoop op een grote opkomst op dinsdag 7 januari om 19.00. Weet dat u allen van harte uitgenodigd bent om samen met raad en college op het nieuwe jaar te toosten. Ik ben al druk aan het nadenken wie of wat Gemert-Bakel het meest op de nationale kalender heeft gezet. Janneke van der Zanden is natuurlijk een absolute kanshebber. Ik wens u met uw familie en vrienden een fijne kerst toe en een goed begin van een nieuw decennium.

Burgemeester Michiel van Veen

Foto's:


0