Starterskavels goedkoper in kleinste kernen

GEMERT-BAKEL – Starterskavels in De Rips en Elsendorp worden goedkoper. Een krappe meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdag in met een verlaging van grondprijzen voor zelfbouwkavels tot 200 vierkante meter in de kleinste twee kernen van Gemert-Bakel. Met ingang van 2020 wordt 220 euro per vierkante meter gerekend. Dat is 20 euro minder dan burgemeester en wethouders hadden voorgesteld.

Van de redactie

Het voorstel voor de verlaging was afkomstig van CDA en VVD. De grootste regeringspartij had aan de steun van de liberale eenmansfractie genoeg om het amendement erdoor te krijgen. Coalitiepartner Dorpspartij en oppositiepartijen Lokale Realisten &D66 en Sociaal Gemert-Bakel stemden tegen.

Voor woningbouwkavels tot 200 vierkante meter geldt in 2020 een grondprijs van: in Gemert en Bakel 270 euro, in De Mortel, Handel en Milheeze 260 euro en in Elsendorp en De Rips 220 euro per vierkante meter. Voor woningbouwkavels vanaf 200 vierkante meter: in Gemert-Bakel 290 vierante meter, in De Mortel, Handel en Milheeze 280 euro en in Elsendorp en De Rips 260 euro.

Foto's:


0