Succesvolle afsluiting Techlab Programmeren

GEMERT-BAKEL – In november organiseerde Bibliotheek De Lage Beemden vier workshops ‘Programmeren’ van het TechLab voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar. De workshops zijn bedoeld voor echte codekrakers. Kinderen die van onderzoeken en ontdekken houden.

Twaalf kinderen gingen aan de slag met deze expeditie. De kinderen waren allemaal even gedreven. Enthousiast werd gewerkt op de iPads en tablets met programmeerprogramma’s. Ze leerden Robot Dash installeren en kleine robotjes in elkaar zetten met Lego Education. Bij de laatste workshop werd nog ijverig in groepjes gewerkt aan een parcours waarop Dash werd geprogrammeerd. Door middel van een Kahoot quiz werd alle opgedane kennis van de vier workshops getoetst. Voor iedereen was er een diploma. Maar vooral de enthousiaste en trotse gezichten van de kinderen zorgden voor een prachtig resultaat. De gemeenten Laarbeek, Gemert-Bakel en Boekel hebben er een aantal programmeurs in spe bij. Na dit succes staan voor 2020 weer nieuwe expedities van het TechLab op het programma van de Bibliotheek.

Foto's:


0